Den Bosch Keramiekstad DBKS

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2005 Vier instellingen hebben zich -al in 2003- verenigd en vervolgens de stichting 's-Hertogenbosch Keramiekstad opgericht. Doel is de samenwerking tussen het Keramisch Werkcentrum, Cor Unum, SM's en de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost te bevorderen. Bovendien wil zij 's-Hertogenbosch promoten als keramiekstad omdat hier de de potentie aanwezig is internationaal en nationaal een keramiekstad te zijn. Dat voornemen is gebaseerd op de economisch en culturele potentie die de stad bezit dankzij de vier instellingen die productie, expositie, opleiding én expertise vertegenwoordigen.
Bij dat voornemen weten zij zich gesteund door de gemeente 's-Hertogenbosch, waarvan burgemeester Rombouts zitting nam in het aanbevelingscomité en de provincie Noord-Brabant met commissaris der koningin May Weggen als lid van dat comité.
Op dinsdagmiddag 5 juli 2005 trad de DBKS naar buiten in de raadzaal van de Gemeente 's-Hertogenbosch.
Deel van het bestuur van de stichting Den Bosch Keramiekstad [DBKS]. Vrnl Jan Krapels [Cor Unum], Ad van Niekerk, hoofd Culturele Zaken Gemeente 's-Hertogenbosch en Koos de Jong [directeur EKWC] .
Niet op de foto ,- maar wel aanwezig - Yvònne Joris [SM's] en Ad van Rosmalen [St. Joost
 foto's © paul kriele, 5 juli 2005.

 

De plannen die het DBKS heeft zijn: Congres
Op vrijdag 14 oktober 2005 is er het congres 'Keramiek en interieurarchitectuur', waar de relatie tussen het interieur en het exterieur wordt gelegd, toegespitst op de rol van keramiek daarin. De locatie is het auditorium van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch [SM's].
Als afsluiting van dit congres opent de presentatieruimte van DBKS met de expositie Academy Line.
Info 073 6124500 of noor.zwinkels@ekwc.nl