Culturele stadspenning voor diamanten Vocalistenconcours

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2014 Burgemeester Ton Rombouts heeft zondagnamiddag, 14 september 2014, na de finale van van het Internationaal Vocalisten Concours, aan het bestuur van de stichting 's-Hertogenbosch Muziekstad de culturele penning [Jeroen Boschpenning] uitgereikt. 
De aanleiding was het 60-jarig bestaan van de stichting en de 50ste editie van  '..een van de oudste culturele organisaties die de stad kent,' aldus Rombouts. Maar de feitelijke reden is '..de bijzondere inspanning die het bestuur zich getroost voor het culturele klimaat van de stad. Juist door dat diamanten bestaan heeft het concours bijgedragen aan de internationale bekendheid van 's-Hertogenboschbij professionals in de klassieke zangkunst, zowel bij de jonge zangers als de dirigenten, impresariaten, conservatoria en zangpedagogen.

Rombouts noemde met name de huidige directeur Anett Andriesen, die sinds 2002 bestuurslid is en vanaf 2007 de eindverantwoordelijke. 'Zij weet door haar enorme netwerk en inzet de wereldtop voor het concours te strikken en deel te nemen aan masterclasses.
 Het IVC is het visitekaartje voor Nederland en voor 's-Hertogenbosch geworden,' aldus de burgemeester in zijn toespraak.