Koninklijk lintje voor Annett Andriesen

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2017 | Gewijzigd op: 11-03-2017

Burgemeester Rombouts heeft vrijdagavond  10 maart 2017 tijdens de relatieavond van het Internationaal Vocalistenconcours [IVC] in de voormalige Statenzaal van Het Noordbrabants Museum aan Annett Andriesen de versierselen opgespeld behorend bij  de Koninklijke onderscheiding officier in de Orde van Oranje Nassau. Ook burgemeester Roderick van de Mortel was bij de ceremonie aanwezig.Het lintje behorend bij de koninklijke onderscheiding  
dat  door burgemeester Ton Rombouts
bij 
Annett Andriessen werd opgespeld.
  


foto's © marjo van de peppel-kool, 10 maart 2017.

Officier in de orde van Oranje Nassau Annett Andriesen, geflankeerd door sopraan Dame Kiri
Te Kanawa, bestuursvoorzitter IVC Roderick van
de Mortel, echtgenoot Edwin Rutten, sopraan Roberta Alexander en burgemeester  Ton Rombouts. De 70-jarige Annett Andriesen is vanaf  1967 operazangeres en was als zodanig o.a. werkzaam bij de Nationale Opera in Amsterdam. Zij maakte haar operadebuut in 1974 bij Opera Forum (thans de Nederlandse Reis Opera) en in 1977 bij De Nederlandse Opera. Sindsdien heeft zij in ruim 100 verschillende opera’s gezongen.

 In 2010 zong zij de wereldpremière van A Dog's Heart van Alexander Raskatov bij de Nederlandse Opera tijdens het Holland Festival. Deze rol zong zij in 2013 in Milaan, in 2014 in Lyon en zal zij in 2017 in Amsterdam ten gehore brengen met de Nationale Opera.

 Decoranda was zangdocent (1988-2015), o.a. aan de conservatoria te Amsterdam en Groningen en de Academie voor Kleinkunst. Sinds 2007 is zij artistiek en zakelijk directeur van het IVC / de Stichting Muziekstad 's-Hertogenbosch, dat in 2017 haar 52e editie organiseert. Zij zet zich bijzonder in om het IVC wereldwijd bij conservatoria , impresariaten, de operahuizen, concertzalen, media en het publiek onder de aandacht te brengen. 

Weging

Decoranda is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. De activiteiten van decoranda zijn gerelateerd aan de hoofdfuncties als operazangeres, zangdocent en thans artistiek en zakelijk directeur van het IVC, alsook aan de overige maatschappelijke nevenactiviteiten, die ten goede komen aan de samenleving.

 Terug naar boven