Vocalisten Concours: Ontmoet de sterren van morgen!

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-06-2022 Ontmoet de sterren van morgen!

Tijdens het 55e International Vocal Competition Opera I Oratorium krijgen 70 jonge vocalisten de kans om hun talenten te delen met publiek en professionals. Ze zijn vandaag in Den Bosch en Eindhoven, over een aantal jaren schitteren ze in de theaters en concertzalen van Amsterdam, Parijs, New York en Milaan. Beleef het mee! Via audities in Nederland, Monaco, Polen én Youtube hebben jonge vocalisten zich kunnen plaatsen voor het concours dat plaatsvindt van 24 juni t/m 2 juli in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.
Na de eerste ronden en halve finales in de Verkadefabriek, wordt de finale gehouden op 2 juli in Muziekgebouw Eindhoven. De finalisten worden begeleid door philharmonie zuidnederland o.l.v. dirigent Hartmut Haenchen. Naast concoursdeelname vinden er masterclasses plaats van de vooraanstaande ‘masters’ Vesselina Kasarova, Charlotte Margiono en John Fulljames.
Op 1 juli 2022 treden sopraan Eva-Maria Westbroek en tenor Leonardo Capalbo op in de Verkadefabriek. Zij worden begeleid door Ed Spanjaard (piano) en strijkkwartet philharmonie zuidnederland, bestaande uit Adelina Hasani (viool), Machiel Swillens (viool), Evelien de Vries (altviool) en Paul Uyterlinde (cello).