Topdeelname Vocalistenconcours

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2008 | Gewijzigd op: 03-09-2008
Het Internationaal Vocalistenconcours dat deze maand in TheateradParade plaatsvindt, telt een record aantaal deelnemers. Nu al hebben zich ruim 120 vocalisten aangemeld, verspreid over 36 nationaliteiten.
Het tweejaarlijks concours, dat zangers via voorrondes[Toonzaal]  en masterclasses professionele ondersteuning biedt bij hun zangopleiding, staat onder leiding van een jury, waarvan Hans Hierck, oud-directeur van het Gelders Orkest, voorzitter is.
Slijperij Wellens heeft, als een van de weinigen, met zijn etalage ingespeeld op het Vocalistenconcours. foto's © paul kriele, 3 september 2008.

In de jury zitten namen van bekende musici  onder wie Rudolf Jansen, Roberta Alexander en Hanna Schwarz. De jury let special ook op de inbreng met een leid uit het 20ste eeuwse repertoire.
Behalve een geldprijs biedt een hoge positie in dit concours kans op een plaats in een gerenommeerd koor of bij een opera en/of deelname aan een speciaal uit te geven cd.
Alle voorrondes [21,22 en 23 september 2008] en uitvoeringen [slotconcert 11 oktober 2008] staan open voor het publiek. Het concours eindigt met een slotuitvoering op 11 oktober 2008.
Voor info en kaartverkoop zie ivc