Wagner Academie van Vocalistenconcours op tv

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2014 | Gewijzigd op: 18-02-2014
De NTR zendt zondag 23 februari/13.00 uur een impressie uit van de Wagner Academie die vorig jaar ihkv het Wagnerjaar bij het Vocalisten Concours plaatsvond.  Aan de Wagner Academie, waaraan 23 internationale zangers deelnamen, gaven  o.a. Siegfried Jerusalem, Nadine Secunde en voormalig Brabants Orkest-dirigent Ed Spanjaard les.
Het programma bevat naast de slotpresentatie, de privé lessen, de openbare lessen, interviews met zangers en masters en Ed Spanjaard, die met de acht Walküren studeert. Mogelijk volgen er ook nog fragmenten uit die Walküre, Siegmund en Sieglinde, Tannhäuser en de Wesendonklieder. 

Het IVC, dat de Triple O status heeft aangemeten, gaat een samenwerking aan met De Nationale Opera. Doel van de Wagner Academie is om jonge zangers op het spoor van de Wagner vertolking te zetten. 

-Links: Bariton Dashon Burton, die in 2012 prijswinnaarwas van het IVC.
-Links ondr:IVC-direceur Anett Andriessen en tv- en Radio 4 -presentator  Hans Haffmans.

 

Veelbelovende jonge Nederlanders zijn te horen, zoals sopranen Deirdre Angenent en Charlotte Janssen en twee tenoren Mark Omvlee, die een mooie rol zong in Rheingold 2013 op de Rijn, alsmede Morschi Franz. Ook viel op met haar mooie vertolkingen van de Wesendonklieder. Verder namen o.a. deel mezzosopraan Ruth Willemse, de veelbelovende Zweedse sopraan Anneli Lindfors en de innemende bariton Dashon Burton, prijswinnaar bij het IVC in 2012.

Het programma wordt herhaald op maandag 24 februari 2014 om 00.00 uur.