Burger King op Pensmarkt geopend,

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2004 | Gewijzigd op: 23-06-2014
Woensdagmiddag 27 juni 2004 is officieel Burger King op de Pensmarkt geopend. De zaken op de nrs. 5, 7 en 9 zijn qua ruimte gesplist, maar het rechterpand is het restaurant; in het nevenpand bevindt zich de counter en de keuken.

-Boven: De drie panden 5, 7 en 9 gelegen links naast het pand met de gele pui [voorheen De Stadswaag nr. 3], ondergingen in week 27 nog een flinke metamorfose [r.]. 
-Rechts boven:  De oude zaken van Gimbrère op de Pensmarkt
.
_Rechts: Inkijk in het pand Pensmarkt 9, een voormalige winkel van Gimbrère. Het is bestemd als fastfoodzaak van Burgerking.

 foto's  © gerard monté, 1 november 2002 [r-boven] en 22 april [r.]  en 27 juni 2004.
 

Gimbrère was inmiddels al bijna twee jaar gesetteld in de Kerkstraat, precieser gezegd Gasthuisstraat. Eindelijk wordt de nieuwe bestemming -een restauarant- zichtbaar. De voormalige winkelpanden met trapjes en etages zijn ingenomen door de keten Burger King, die begin juli 2004 hoopt te openen. 

Uit een foto van Het Zuiden [10 december 1948] blijkt de bestemmingen van de panden op de Pensmarkt gezien vanaf de hoek met de Markt: dameshoedenzaak Stad Paris, waar nu brasserie Bite zit, was voorheen café-restaurant Geldersch Welvaren en het linkerpand van Gimbrère [nr. 9-11]. Het rechterpand op nummer  7 was voorheen sigarenzaakcafé De Sport van Piet van den Bosch. Gimbrère had al vanaf 1947 op de Pensmarkt 9 een modezaak. De sigarenzaak van Piet van den Bosch sloot in 1969. Uiterst rechts -nu nog- zat café De Stadswaag op nummer 3. Het is nog steeds een pand met een horecabestemming, voorlaatstelijk van de vriendin van kapitein Marco Kroon.