In Gimbrèrepanden toch Burgerking

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2004 Bericht 4 maart 2003
Het ziet er toch naar uit dat Burgerking zich op Pensmarkt 7,9 en 11 gaat vestigen. Ten eerste is het gesplitst eigendomsrecht weer tot een pand teruggebracht en hebben ook alle commissie de vergunning verleend. Bovendien kreeg de fast-foodketen een horecavergunning die tot nu toe niet op het pand berustte.
De monumentenvergunning is kort voor carnaval behandeld en wordt - na een positief advies van de Rijksdienst voor Momumentenzorg spoedig van kracht. Dook de bouwvergunning die begin februari 2004 werd aangevraagd, kreeg van de Welstandscommissie een positief advies. Daarop kon de sloopvergunning worden verleend. De opening van Burgerking wordt kort voor de zomer verwacht.  

De voormalige modezaken van Gimbrère op de Pensmarkt die vorig jaar leeg kwamen te staan. 
De Tilburgse modeketen betrok toen al een nieuwe zaak in de Kerkstraat, maar de panden die een verschillende eigenaar hebben, trokken nog geen nieuwe huurder aan...
.

foto' s © paul kriele, 25 november 2003.

Nog geen ontknoping Gimbrère 
bericht dd.  6 januari 2004.
De twee pandjes op de Pensmarkt [nrs.7-9/11], die nog steeds leeg staan, blijven dat nog even. Er was sprake dat Burger King ze zou gaan huren, maar dat lijkt van de baan. De panden van Gimbrère hebben een gesplitst eigendomsrecht: het kleinste, ofwel nr.7 is eigendom van een Bossche zakenfamilie en was vroeger het sigarenwinkeltje van Pietje Bosch. Het grotere ’dubbelpand’, de nrs. 9/11 is van de Tilburgse modeketen Gimbrère, die daarbij nummer 7 huurde.

Ook al zijn ze samengevoegd, voor een grote modezaak, laat staan voor een restaurant, zijn ze nauwelijks geschikt. 
Een woordvoerder van Gimbrère zegt nog met meerdere partijen