HEMA verbouwt

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-02-2013 | Gewijzigd op: 26-02-2013
Het warenhuis van de Hema op de Pensmarkt [nr.36] ondergaat na komende zomer een metamorfose. Qua styling wordt het warenhuis aangepast aan nieuwe trends, maar ook ruimtelijk en qua indeling vinden er verbeteringen plaats. Zo wordt het restaurant gemoderniseerd en uitgebreid, krijgt de toiletgroep een nieuwe en strakkere indeling en komt daar een toilet bij.

Hema neemt ook 2e etage in gebruik
Het meest ingrijpend is dat de eerste verdieping volledig een winkelruimte wordt en het restaurant naar de tweede etage gaat.

' Den Bosch'  zit in het rijtje van 20 grote  winkels die dit jaar verbouwd worden. Vorig jaar werden er al 40 grote winkel aangepakt. In totaal heeft de HEMA meer dan 500 winkels, waarvan de kleinere niet verbouwd worden.
De HEMA op de Pensmarkt, van buiten blijft dit monument hetzelfde, maar van binnen wordt het publieksvriendelijker en gemoderniseerd.

foto's © paul kriele, 25 februari 2013.
 

De verdieping
Wat de verbouwing van de toiletgroep betreft die wordt geheel vernieuwd met toevoeging van een invalidetoilet en een extra toilet om  bij drukte de rij wachtenden te kunnen oplossen. 
Ook op de eerste etage zal het restaurant worden vernieuwd en uitgebreid qua aantal zitplaatsen. Maar ook het assortiment  verandert door een nieuw concept met warme maaltijden.
Begane grond
Op de begane grond komt een extra -meer opvallende - lift voor klanten met een kinderwagen.
De blok liften wordt uitgebreid met een roltrap die ook naar beneden gaat.

Omdat het pand op nummer 36 een rijksmonument is zal er aan de pui niets veranderen.

Zoals dat tijdens een verbouwing heet: Gaat de verkoop gewoon door. 

De HEMA heeft voor elk aspect van haar bedrijf een woordvoerder. Maar Inge van Baarsen, specifiek voor ‘winkels & Internet’,  moet de gegevens over de verbouwing nog intern [..]  kortsluiten. 


Terug naar boven