Huisartsenpost samen met SEH in JB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2014 | Gewijzigd op: 25-06-2014
Door een convenant  [dd. 24 juni 2014] komt er binnenkort in het Jeroen Boschziekenhuis een gezamenlijke huisartsenpost [HOV] met de SEH[ Spoed Eisende Hulp]. Dat convenant is naast het ziekenhuis en de HOV* ook door de zorgverzekeraar ondertekend. Zij bekrachtigen daar de  samenwerking mee in de spoedzorg tijdens avond, nacht en weekend.  Dat loket Spoedeisende Zorg  [SEH] samen met de huisartsen komt er medio 2015. Daarmee vervalt de huisartsenpost in de Rijnstraat.

vlnr.:Johan van Zeelst (VGZ), Rien Pijnenburg (CZ), Gita Gallé (Raad van Bestuur JBZ) en Gerben Welling (directie Huisartsenpost HOV), die de  overeenkomstenondertekenden.

Met de samenwerking bieden huisartsenpost en spoedeisende hulp spoedzorg onder één dak. De patiënt is direct op de juiste plaats voor de juiste medische zorg, van huisarts of medisch specialist. Voor de zorgverleners betekent dit korte lijnen en een intensievere samenwerking.

Huisarts krijgt de regie

Zodra de geïntegreerde post in gebruik wordt genomen, gaat de huisarts de regie voeren voor de spoedzorg buiten kantoortijden. Dat betekent dat er eerst contact is met de huisartsenpost, waarna zij beoordelen hoe en waar de patiënt het beste geholpen kan worden. Nu komt het nog veel voor dat mensen zich rechtstreeks bij de SEH melden, met klachten die de huisarts goed kan behandelen. Dit leidt tot lange wachttijden en onnodig hoge medische kosten voor patiënten en de SEH.

*Huisartsenpost HOV
Huisartsenpost HOV is een organisatie die is opgericht door huisartsen die werkzaam zijn in de regio ‘s-Hertogenbosch, Uden, Oss en Zaltbommel. Bij de huisartsenpost zijn bijna 250 huisartsen aangesloten. Vanuit drie huisartsenposten en een spoedpost verzorgt Huisartsenpost HOV de spoedeisende huisartsenhulp in de avond, nacht, weekenden en op feestdagen.