Huisarts Chris Broekmeulen [68 jaar] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-01-2022 | Gewijzigd op: 08-01-2022
Huisarts Chris Broekmeulen [68 jaar] overleden


Huisarts Chris Broekmeulen
* Maasdriel, 1 januari 1953
+ Den Bosch, 4 januari 2022.foto © paul kriele, 11 maart 2018.

Dinsdag 4   januari 2022 is huisarts Chris Broekmeulen op 68-jarige leeftijd overleden. De sportieve en bourgondisch levende huisarts Broekmeulen, te midden staand in het Bossche leven [carnaval, sociaal-maatschappelijk en cultureel] was een geliefd en geziene persoonlijkheid in de stad.
Zijn praktijk als huisarts begon, na een studie aan het St.Janslyceum en daaropvolgend de huisartsengeneeskunde aan de Universiteit van het Belgische Leuven, in de Baden Powellstraat [de Vliert] als opvolger van Henk Vaanhold. Later werd hij eigenaar van de huisartsenpraktijk Medizz aan de Rompertsebaan die een nevenvestiging kreeg aan de Copernicuslaan. Met Medizz nam Broekmeulen aan de Rompertsebaan de praktijk van huisarts Van der Rest over.
Bekend van Broekmeulen was dat hij tegen koorts en andere buitenland-virussen [bijv. voor reizigers] onder de naam Travel Doctor op beide locaties een prikpraktijk opzette. Daarop aansluitend organiseerde hij een opleiding nascholing voor huisartsen en assistenten.
Broekmeulen pakte naast zijn beroep als huisarts uiteenlopende bestuursfuncties op, onder meer als voorzitter van het Rode Kruis, hoofd medische dienst van Cello op Haarendael, voorzitter van Poëzie op Straat. Tevens was hij lid van de Sociëteit Amicitia en De Zwarte Arend en lid van de Rotary Den Bosch Centrum.

Bourgondiër en erkend vinoloog In zijn privé tijd studeerde de liefhebber van wijnen, een cursus vinologie aan de Wijnacademie.

Moeder Truus Poffer Voor zijn verdiensten voor de stad en specifiek op gebied van de gezondheidszorg en in bestuurlijke zin [o.a. Rode Kruis] en zijn sociale betrokkenheid [inzet vrijwilligers Asielzoekerscentrum Rosmalen. Onder de koepel van Medizz geven aangesloten tandartsen gratis hulp aan daklozen] ontving Broekmeulen op 11 maart 2018 in het Rode Kruisgebouw de Moeder Truuspoffer.

Als een Bosch cabaretier Broekmeulen hield, na de uitreiking van de Moeder Truuspoffer, een gevat dankwoord: ’ In de afgelopen week speelde er twee dingen door mijn hoofd: ‘Wie is de Mol?’ én:  ‘Wie krijgt de Moeder Truuspoffer?’
De afdeling Den Bosch van het Rode Kruis is blij en verrast met deze toekenning. Wij als Rode Kruis scharen ons dan in het rijtje prominenten, zoals de Voedselbank en het Vicki Brownhuis. Met de toekenning van de poffer, mede door 'de Dassendragers', hebben wij gemeen plakkers te zijn. Zij waar het gerstennat betreft en wij met onze vrijwilligers dat zij pleisters plakken.’


De afscheidsdienst van Chris Broekmeulen, die gepland staat voor woensdag 12 januari 2022, in besloten familiekring plaats. 

Info uit archief bastionoranje.nl en Brabants Dagblad dd.070102022. 

Terug naar boven