Addy van den Krommenacker, diens zakelijk inzicht en de fiscus

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-01-2015 | Gewijzigd op: 28-03-2015
Onder de foto: Wie is Addy van den Krommenacker ?
'Tja, hoe komt een ondernemer tot een belastingschuld..?

=========================
Addy van den Krommenacker, die wereldwijd furore maakt, zit met een belastingschuld van € 50.000. Dat bedrag, een achterttallige betaling, komt de fiscus dinsdag 27 januari 2015 -bij executie [beslaglegging] - op Verwersstraat 79 incasseren. Van den Krommenacker ziet het niet zo somber in. Hij suggereert dat het bij wat interieurspullen zal blijven. 'Maar ik verwacht niet dat mijn nieuwe voorjaarscollectie wordt geveild'. Maar de aankondiging meldt:
'De complete inventaris van kledingzaak Addy van den Krommenacker B.V., ' en somt daarna alle- circa 70 -spullen op die in de winkel staan...
Van den Krommmenacker legt de misser neer bij de drukte [..] van de modeshows en door faillissementen van afnemers.

Bron: Dinsdagmorgen 20 januari 2015/ 10.45 uur door de veilingdeurwaarder.


Een tegenslag voor
modeontwerper Addy van den Krommenacker.foto © paul kriele, 9 maart 2011.

Van den Krommenacker verstuurde de vorige week nog een uitnodiging voor een modepresentatie. in Laren. 

Wie is Addy van den Krommenacker ?
'Tja, hoe komt een ondernemer tot een belastingschuld..?

Het begrip ondernemer is hier al ruim bemeten, want Addy is een artiest een kunstenaar, die zich blijkbaar niet druk maakt om papieren en zeker niet om belastingpapieren.
Bovendien is Addy een selfmade, een late roeping in de modewereld, die ook nog eens alles zelf in de hand houdt. Er komen in het bedrijf [..] Van den Krommenacker geen adviseurs noch managers aan te pas*.
Soms een studentje als stagiair en vriendje Bas als manusje van alles en hulpje bij modeshows..

Nagenoeg elk zichzelf respecterend bedrijf heeft bezittingen. Addy, die in de jaren 70 vooraan in de Verwesstraat begon, had al jaren terug een eigen pand kunnen hebben. Maar de Udenaar, die zich ook op dit terrein teveel als kruidenier gedraagt, bleef huurder daar op nummer 1en mometeel ook nog op nummer 79. Met dat inzicht mist hij daarom ook een vorm van belegging. Een pandje in een binnenstad is niet onaantrekkelijk. Je hebt nog iets achter de hand als je eenmaal stopt met werken.
Mocht het ooit zover komen dat het einde nadert, dan stort het hele 'imperium' Van den Krommenacker als een kaartenhuis in elkaar. Daarmee verdiwjnt ook nog eens de reputatie van een modeontwerper als sneeuw voor de zon.
  
*In juni 2008 deed zich de kans voor om op Verwersstraat 85 een dubbelpand aan te kopen van de Van Rosmalens. Maar even later zag Van den Krommenacker toch van de aankoop af.
In september 2008 stelde de modeman een personal assistent aan, Bernice Lathouwers die de pr-zaken ging behartigen.'
Misschien moet een zakenvriend van Addy, als hij die al heeft, eens met hem over een exit-strategie gaan praten..?

'Kortom,' zei iemand uit zijn kringen laatst: 'Addy is noch een man die investeert noch belegt en evenmin iemand die delegeert !

Terug naar boven