Modeman Addy van de Krommenacker failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2019 | Gewijzigd op: 10-01-2020
De Bossche couturier Addy van den Krommenacker is failliet.  Dat meldt de modeman zelf op een filmpje op sociale media,  waar hij zegt alles te hebben gedaan om dit te voorkomen. Gisteren kon ik het zelf niet eens geloven...'. 

Addy met zijn hartsvriendin
wijlenSandra Reemer voor wie
hij op 17 oktober 2017
een eerbetoon organiseerde.


foto © paul kriele, 17 oktober 2017. 
..........................................................................

Addy wijt de neergang aan het modelandschap . Men komt niet meer in stenen winkels,  terwijl je bij mij juist advies krijgt. Bovendien was de last voor Addy het winkelbedrijf met al zijn sores [personeel, huur e.d.] waarvoor hij in feite niet in de wieg was gelegd. De aandacht en energie juist uit naar het omgaan met, resp. ontwerpen van mode, de  shows en wat daar bij komt kijken. Het bleek ook dat Addy wel naar een opvolger keek, maar daar niet in geslaagd was. 
Voor zijn wjinkels in Den Bosch [Verwersstraat en Kolperstraat en in Heusden heeft Krommenakcer faillissement aangevraagd.
Nog dit voorbije voorjaar presenteerde de Bossche couturier zelfs nog een modeshow in Koeweit [zie hieronder]
 
Verwersstraat  79 De modezaak
van Addy van den Krommenacker.


foto © paul kriele, 1 juni 2008.

Belastingschuld 
In april 2015 overkwam hem een financiële klap. De belasting legde de zakenman, vanwege een achterstallige, niet voldane rekening van de fiscus, een onmiddelijke betaling van € 55.000  op. ...
 
Addy van den Krommenacker met
vriend Bas Meulenbroek bij de uitreiking
van de Moeder Truus Poffer op 9 maart 2011.


foto © paul krlele,  7 maart  2011.
................................................................................
 
.......
-Boven: 'Bosch by Addy'
-Onder: Premier Jan Peter Balkenende schudt de Bossche couturier de hand.


foto's © henk van esch, 2016.
.....................


Nieuwe modeshow van Addy van den Krommenacker in Koeweit. ..  dd. 29 januari 2019.
Op zondag 27 januari 2019 toonde Addy van den Krommenacker in Rome, tijdens de Italiaanse modeweek AltaRoma, op de 21ste editie van World of Fashion, zijn nieuwste couturecollectie.   
Addy van de Krommenacker, vrolijk
en opgelucht na de inspanningen van de modeshow
tijdens de AltaRoma modeweek in het hartje van Rome.

................................................................................................ 
 
De Bossche modeontwerper, Addy van de Krommenacker, heeft zojuist van de plaatsvervangend ambassadeur Dewi van de Weerd en de ambassadeur van Koeweit sjeik Ali Khaled al Sabah, de World Fashion Award ontvangen. 
..................................................................................................

De collectie met haute couture en ready-to-wear ademt safari, luipaard, wilde Afrikaanse bloemen en modische prints, gecombineerd met de vrouwelijkheid en rijke stoffen die iedereen van Addy kent. De door Addy ontwikkelde prints zijn in de afgelopen jaren een succesvol onderdeel geworden van de collectie, voor een groot publiek beschikbaar in de ready-to-wear. De inspiratie voor de collectie haalde Addy als vanzelfsprekend uit Afrika: enerzijds een emotionele reis voor het Liliane Fonds in de voetsporen van zijn overleden vriendin Sandra Reemer naar Oeganda, anderzijds uit de verhalen van Youlty, een jongen die vanuit Gambia vluchtte en onder erbarmelijke omstandigheden in Italië terecht kwam en tegenwoordig voor Addy werkt.  
Na de show kreeg Addy de ‘World of Fashion Award’ uit handen van plaatsvervangend ambassadeur Dewi van de Weerd en de ambassadeur van Koeweit, sjeik Ali Khaled al Sabah, omdat in dat land binnenkort een nieuwe salon van de couturier wordt geopend.      

Tijdens de show waren tal van prominente (Italiaanse) gasten, onder wie Dewi van de Weerd, de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Italië, Bernadette Klösch, gevolmachtigd minister van de ambassade van Oostenrijk, Dagmar Schmidt Tartagli (minister van de Ambassade van Zwitserland in Italië), sjeik Ali Khaled al Sabah (ambassadeur van Koeweit), prins Faisal bin Sattam bin Abdulaziz Al Saud, (ambassadeur van Saoedi-Arabië), Miriam Galanti, Michelle Carpente, Erika Marconi, de acteurs Raffaello Balzo, Andrea Vico, prinses Maria Pia Ruspoli, mode-blogger Camilla Sentuti, prins Guglielmo Marconi Giovanelli, Fanny Cadeo, ontwerper Anton Giulio Grande, prinses Irma Capece Minutolo, en vele anderen.  
 

Terug naar boven