Publiek lovend over show Addy vd Krommenacker

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2010 | Gewijzigd op: 27-09-2010
..................................................

Afgelopen zaterdag 25 september 2010 reageerde het Antwerpse publiek lovend op de show met de wintercollectie van modeontwerper Addy van den Krommenacker.
De honderden bezoekers van de Millionaire Fair waren zeer lovend en enthousiast over een pret-à-porter en een avondcollectie. Onder de modellen waren Tamara Elbaz en Josh Veldhuizen, die opnames maakten voor hun nieuwe reality serie “modemeisjes met een missie” van RTL.

  .........................   
  foto's © Koen van de Wetering, Sydney Korsse en/of Frank Vaessen.  
Addy, die toch vaak nostalgie in zijn [mode- muzikale en filmambities- toont, liet ook in Antwerpen en straks waarschijnlijk ook op de Amsterdam Fashion, de jaren vijftig overheersen. De pret-à-porter collectie doet de hoogtijdagen van Jackie O herleven, hoewel de jaren tachtig ook hier en daar zichtbaar waren in o.a. de schouderaccenten.
In de materiaalkeuze kwamen in deze wintercollectie wol en cashmere Pied-de- poules, Pied-de-coqs en ruiten, luxe zwart-witte animaldessins en degradé grijze flanels tot uiting. Veel in zwart-wit/grijs looks en in kleur, waaronder fuchsia, kobaltblauw en paars.
Bij deze kleurrijke looks domineert een exclusieve print, die we ook terugzien in zijn nieuwe tassenlijn die geïntroduceerd wordt met deze collectie.
In de vrouwelijke en elegante stijl van de Addy's collectie tassen keert  ook de sfeer van jaren 50 terug met  vaak prints.  

Addy van den Krommenacker [*1950] internationaal een laatbloeier.
De modeman himself,  met puur eigen ideëen en breed georiënteerd  qua kleur, uitvoering, stijl en als bijzaak, nou ja,  de muziek.


foto's © Koen van de Wetering, Sydney Korsse en/of Frank Vaessen.

De jurk is niet weg te denken uit zijn collectie en speelt wederom de belangrijkste rol. In de jurken een mooie, simpele belijning met vooral accenten op de schouders. In de mantels vinden we veel capevormen en grote kragen terug. Natuurlijk ontbreken in deze collectie de fameuze haute- couture avondjurken niet, waarmee Addy zeer succesvol is op de binnen- en buitenlandse rode loper. Rebrode bruin en zwart kant domineren deze collectie. De gebruikte materialen zijn zijde voiles, dunne organza’s en chiffons.
Addy sloot af met een prachtige, zilveren glamourlook. Jurken van zilveren lamé, shantung, kant en metallic chiffon bepaalden deze finale look.

De kapsels van de modellen werden verzorgd door Farouk Systems, waarmee Addy onlangs een samenwerking is aangegaan. Zij weten als geen ander de look van Addy te completeren.

Kijk hier voor backstage beelden: http://www.youtube.com/watch?v=88rrmGP2ZVA

Terug naar boven