VdKrommenacker opnieuw in -Italiaanse - prijzen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2008 | Gewijzigd op: 30-01-2009

Addy van den Krommenacker heeft gisterenavond in Sicilië,de Dinastie 2008 in ontvangst genomen. Dat is een prijs, bestaande uit een grote zilveren schaal, die bestemd is voor de beste buitenlandse modeontwerper die ook nog eens zijn robes en japonnen in Italië laat maken.

De organisatie ‘Dinastie 2008 is gelieerd met de Romeinse modebeurs Alta Moda die vorig jaar Van den Krommenacker tot beste buitenlandse ontwerper uitriep.

Het wapen van Misterbianco

Addy van den Krommenacker die opnieuw -dit keer- in MisterBianco [Sicilië] werd gelauwerd om zijn werk.

foto © paul kriele, 14 februari 2008.

Bij dit evenement dat zich afspeelt op een plein in het bij Catanië gelegen plaatsje Mister Bianco worden traditiegetrouw jaarlijks drie prijzen uitgereikt, vertelt Addy.
 De ene prijs is voor een Italiaanse familie die op een bepaald gebied iets gepresteerd heeft. Dat was dit keer de familie Marconi. De kleinzoon van de uitvinder van de radio was bij die uitreiking aanwezig. En de derde prijs ging naar de Duitse modeontwerpster Regina Fphretkes.

Addy vond het '...een geweldige gebeurtenis die zich afspeelde op een groot plein in de openlucht  tegen het decor van een imposant palazzo. Daar heb ik eindeloze toespraken moeten aanhoren. Gelukkig versta en spreek ik zelf de taal en dat vinden die Italianen prachtig.'

'Voorgaande gelauwerden waren Laurenzo Riva en Fausto Farli, grote namen in de Italiaanse modewereld,' aldus Van den Krommenacker zondagmorgen vanaf een terras waar zomerse temperaturen heersen van 38°.