Draak nu ook zelf op transport naar restauratieatelier

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2021 | Gewijzigd op: 29-06-2021
Draak gaat effe weg om hersteld te worden.
De Draak die tijdelijk op het voorplein van Het Noordbrabants Museum stond geparkeerd, in afwachting van het gereed komen van de restauratie en  herplaatsing van het natuurstenen monument, gaat nu ook zelf [pas]  naar een restauratieatelier.
Het bladgoud moet hier en daar worden opgeknapt. Maar waar..?  Dat meldt een persbericht niet. ook niet waarom nu pas. Op social media staan al wel foto's van het transport naar een zeker restauratieatelier. Dat adres blijkt Reinaert Vergulders in Groenlo te zijn.  
Fontein en draak zullen deze zomer [ook vaag ..] weer op hun plek staan. . 
-Hierboven: Het afvoeren van De Draak vanuit zijn tijdelijke plaats op het voorplein van Het Noordbrabants Museum naar Reinaert Vergulders in Groenlo. 
-Hieronder een foto van 10 juli 2020 toen wethouder Huib van Olden tijdelijk een miniatuur Draak van museumdirecteur Charles de Mooij kreeg aangeboden.

foto © paul kriele, 10 juli 2021.
.................................


Bericht van 26 april 2021 De gerestaureerde Draak komt eind april 2021 terug. Dat zal wel wat later worden....
Stationsplein: De fonteinbak ligt er al. Maar de rest duurt nog effe.
foto © henk van esch, 14 mei 2021.

Bericht van 26 apri 2021 De Draak komt eind april terug. Maar dat zal wel later worden....
Opnieuw is de rotonde rond De Draak op het Stationsplein met hekken omgeven. Voorlopig is er de eerste twee maanden [april en mei 2021]geen verkeer op dit deel van het Stationsplein  mogelijk. foto © paul kriele, 1 mei 2021.

Eind april 2021 keert de gerestaureerde en deels vernieuwde Draak terug op het Stationsplein. De opbouw daarvan gaat twee maanden duren.
Nieuw- en opnieuw nagemaakt-  is de nogal versleten/beschadigde rand van de fonteinbak. Al met al zijn verschillende delen van de fontein een behandeling gehad om het verouderingsproces te doen stoppen.  
Voor meer info Zie de website van Erfgoed 's-Hertogenbosch
Bericht van 12 februari 2021 Aflevering van De Draak twee maanden vertraagd
Het monument de Drakenfontein is ingrijpend gerestaureerd met name de zuil is geheel opgeknapt. Ook de bronzen draakjes zijn hersteld en schoongemaakt evenals de natuurstenen zuil en de trappen. Maar door het proces en de levering van de nieuwe steensoort kan pas in april in plaats van eind februari dit jaar de Draak weer worden opgericht..Dat heeft ook weer consequenties voor de doorgang van het verkeer. 
 
Restanten van de plek waar de Draak stond. foto © paul kriele, 16 april 2020.


Terug naar boven