Stationsplein De gerestaureerde fontein herenigd met vergulden Draak

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-07-2021 | Gewijzigd op: 29-07-2021
Woensdagmorgen 28 juli 2021 was het moment aangebroken dat de Drakenfontein na een periode van anderhalf jaar werd onthuld. Met enig ceremonieel -het aanzetten van de  gerestaureerde fontein- werd de hereniging gevierd. De gulden Draak had tijdelijk een logieplaats op het voorplein van Het Noordbrabants Museum gevonden. Gastheer was daar Charles de Mooij.
Wethouder Roy Geers hield kort na enen een toespraakje over de bekendheid van De Draak en dit 'Fantastisch moment'/  Daarbij omringd door belangstellenden en de pers. Daarop volgde  na het aftellen samen met museum directeur Charles de Mooij de onthulling van de ingepakte Draak en de start van de gerestaureerde fontein. Nieuwigheid is dat die ook in kleur water kan spuiten. 
 
Woensdagmorgen 28 juli 2021 vond al vroeg het transport plaats van de nog ingepakte Draak van het voorplein van Het Noordbrabants Museum naar het Stationsplein.
Op een vrijgemaakt Stationsplein werd met een kraan en wat manschappen de Draak met zijn lange staart naar boven gehesen en aan de zuil vast gemaakt.. 

foto's ©  toine janssen, 28 juli 2021. 
.........................

Na een korte toespraak van wethouder Roy Geers, omringd door toeschouwers en de pers verrichten museumdirecteur Charles de Mooij met de wethouder de ceremoniële onthulling door met een druk op de knop de geheel gerestaureerde fontein [bak en zuil ] weer in werking te stellen. 
 

Bericht van 9 juli 2021 : Natuurstenen fontein wacht op terugkeer van zijn beeld, de vergulden Draak.
De gerestaureerde natuur stenen drakenfontein is in afwachting van de terugkeer van de vergulden Draak. Zie bericht  Draak nu zelf nog op transport naar restauratieati atelier.  bericht dd. 28 juni 2021.
foto's © henk van esch, 14 mei [onder]en19 juli 2021.


Terug naar boven