[Doorgezaagde] historische vlaggemast Stationsplein vervangen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2011 | Gewijzigd op: 04-10-2011
Bericht 4 oktober 2011 -metalen- vlaggemast teruggekeerd
Maandag 4 oktober 2011 is de houten vlaggemast, die door de storm van 28 juli 2011 onklaar was geraakt, vervangen door een nieuwe aluminium mast.

Fier en stabiel prijkt de -aluminium-  vlaggemast weer op het Stationsplein.

foto © paul kriele, 4 oktober 2011.

Bericht 24 augustus 2011 Vlaggemast doorgezaagd
De historische vlaggemast op het Stationsplein die vorig jaar oktober op initiatief van Wil Barten*het aannemings- en sloopbedrijf - na restauratie- werd herplaatst, is doorgezaagd.
De mast is wel met behulp van spieën op zijn voetstuk vastgezet, maar de top is er af en de vlag kan niet gehesen worden.

Uit  informatie bij  Nort Lammers blijkt dat door de storm het mechaniek van de mast  onklaar is geraakt en de vlag er half bij hing. 'Maar de vlag is netjes opgeborgen en de zaak wordt gerepareerd. Maar ik wist niet dat de mast daarvoor moest worden doorgezaagd,' aldus de voorzitter van de werkgroep 'Het Kleine Monument.'

-Boven de doorgezaagde mast [net boven grijs voetstuk] is provisorisch [mbv spieën] in het voetstuk vastgezet. Dat is gebeurd in de aanloop van een totaal herstel van de mast die door de storm werd beschadigd.
-Rechts: Het moment [3 oktober 2010], waarop door wethouder Huib van Olden voor het eerst de Bossche vlag weer werd gehesen. Rechts schenker Wil Barten.

foto's © paul kriele, 3 oktober 2010 en 24 augustus 2011.
 

Wil Barten die door de redactie over dit mankement werd geïnformeerd, bleek nog van niets te weten. 'Ik sta er van te kijken. Maar ik heb die mast na de onthulling overgedragen aan de gemeente, zegt Barten, die nog aangeeft dat er nog wel onderdelen op de werkplaats liggen.  Daarmee kan wellicht het zaakje gerepareerd worden.'

Zie ook het artikel van Historische vlaggemast onthuld door wethouder Huib van Olden en de schenker Wil Barten dd. 3 oktober 2010.


Terug naar boven