Finkers' bakkerij in Orthenstraat voor workshops

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2008 | Gewijzigd op: 30-03-2009

Boven recente foto's van pand en interieur van De Roosenkrans in de Orthenstraat.
foto's © paul kriele, 30 maart 2009.
Links: In dit rijtje [2e van rechts], naast de in 2005 in brand geraakte supermarkt Bazar Nador, geeft Huub Finkers  workshops chocolade en verhuurt het voor feesten of bedrijfsontmoetingen.
 
 foto © paul kriele, 22 november 2005.


Huub Finkers leidt al jaren met succes Salon de Roosekrans op de Hinthamerpromenade. In die chocolaterie en koekzaak is achterin de opkamer een lunchroom ingericht.

Finkers, die daarnaast op Orthenstraat  280 Bossche koek bakt en in de Sinterklaastijd speculaas, heeft dit pand pas gerenoveerd en technisch verbeterd. Het is feitelijk een multifunctionele ruimte geworden die te huur is voor 'bruiloften en partijen' of bedrijfsontmoetingen én...  waar hij zelf workshops chocolaterie geeft. 

'De mogelijkheden van dit pand zijn heel divers,' zegt Finkers, die de cursussen na de vakantie weer is opgestart. 
'De ruimte in De Roosekrans was feitelijk te klein. Op Orthenstraat 280 is die drie maal zo groot  en daardoor kan ik een breder programma aanbieden.'
De basic van zo'n workshop omvat alle facetten van het chocolade maken. Na een deel theorie gaat  men zelf aan de gang. Finkers registreert dat het publiek so wie so behoefte heeft om een kijkje in de keuken te wilen nemen. Men wordt zich bewuster van de producten en de ingrediënten. Dat het allemaal wat luxer aan toe gaat komt gewoon omdat men over meer geld beschikt,' aldus de instructeur/koekenbakker.