Hoogste punt St. Janslyceum zonder pannenbier

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2014 | Gewijzigd op: 18-11-2014
De nieuwbouw met gymzalen en
leslokalen achter het Sint Janslyceum.

Bericht van hoogste punt  dd. 6 november 2014
Donderdagmiddag 6 november 2014 werd door de bouwers[Heerkens vanBavel] en door rector Roel Scheepens en OMO-voorzitter Pieter Hendrikse samen met wethouder Huib van Olden, die de vlag hees, het feit gevierd dat de aanbouw van het St.Janslyceum op het hoogste punt is uitgekomen. Die ceremonie gebeurde zonder pannenbier, zo zei rector Scheepens: 'want geen alcohol op school. Dat past in een gezond schoolbeleid'.Rector Roel Scheepens van het St. Janslyceum volgt een 'gezond schoolbeleid'. Daarom werd er geen alcohol bij het bereiken van het hoogste punt van de uitbouw van het lyceum op Zuid geschonken
.

foto © paul kriele, 6 november 2014.

Van Olden werd eerst nog door de uitvoerder Jaap de Graauw geïnstrueerd hoe de afstandsbediening te hanteren waarop de kraanmachinist de vlag op de nieuwe gymzalen werden gehesen.

Hendrikse sprak over een mooi moment dat '...de gemeente het zover heeft weten te brengen met dit boegbeeld van de stad Den Bosch op gebied van onderwijs. Het Sint Janslyceum, een place to be. Dat is ook de makke want we zijn al jaren terug gaan praten. Maar interessanter is om vooruit te blikken. Dit complex is op deze kwetsbare en tegelijk prachtige plek gelukt.
Dank aan de gemeente, waar de ambtenaren de vaart er in hebben gehouden, compliment aan de bouwers van Heerkens van Bavel. Juist voor hen is het vandaag een feest,' sprak Hendrikse die bekend maakte dat de oplevering op 6 maart 2015 is en de ingebruikname in augustus 2015, bij de aanvang van het nieuwe schooljaar.

Ook  de buitenschoolse opvang  van de Basisschool Het Bossche Broek, die in een noodlokalen huist, de sportverenigingen van Zuid en buurtverenigingen kunnen van de nieuwbouw gebruik maken,' aldus de OMO-voorzitter.

zie ook artikel 'Symbolische start van aanbouw [2 gymlokalen, 16 klaslokalen en aula]  van St. Janslyceum' dd. 11 september 2013.

-Boven: Wethouder Huib van Olden volgt de instructie van uitvoerder Jaap de Graauw. Rechts OMO-voorzitter Pieter Hendrikse.
-Rechts boven: Het moment waarop de hijskraan door een aansturing van de wethouder de vlag op de nieuwbouw hijst.
-Rechts: De omwonenden, de bouwers en de schoolleiding bij de oudbouw. Links de nieuwe gymzalen.
deels ondergronds en erop 16 klaslokalen.

In de binnentuin is ook een transparante aula aangebouwd. Dat alles wordt begin maart 2015 opgeleverd en de nieuwe gymzalen en klaslokalen kunnen in augustus2015 in gebruik worden genomen.

foto's  © paul kriele,  6 november 2014.

Wethouder Huib van Olden van Sport en Cultuur-historie heette voorzitter Schouten van de wijkraad Zuid, omwonenden en betrokkenen welkom. ‘Ik zie geen leerlingen, constateerde de wethouder, ‘dus laat toch maar die kratten aanrukken.
Deze nieuwbouw past bij het Rijksmonument, beiden zijn in de stijl van de Bossche School uitgevoerd,' zei Van Olden grappend.‘
Ook de kantine, een voorbeeld van transparantie, is volgens de Bossche School gebouwd.  'Heerkens van Bavel heeft goed werk verricht en rekening gehouden met de omgeving. Dat was alsnog een complimenteus slot, van Van Oldens speech.

Daarop kreeg de wethouder de afstandsbediening toegestopt, waarmee hij contact legde met de machinist van de kraan. Dat was het moment waarop de vlag in top werd gehesen en er applaus klonk.
Van leerlingen was er geen enkel zichtbaar.  Die waren allemaal al naar huis.Terug naar boven