Benefietconcert voor Surinaamse kunstenaars

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2010 | Gewijzigd op: 28-01-2010

  Zoë en Iris overhandigen de cheque aan van de stichtingTotomboti.

Zaterdag 23 januari 2010 is er een benefietconcert in de Azijnfabriek ten bate van de steungroep Totomboti uit ‘s-Hertogenbosch. Zij zetten zich in voor een groep kunstenaars in Suriname. De organisatie is in handen van twee leerlingen -Zoë Hulsenboom (16) en Iris Wagemans (16) van HAVO 5 - van het St. Janslyceum, die voor hun eindexamen muziek een profielwerkstuk gaan maken.

Het programma bestaat uit uiteenlopende genres: Rock, Pop (The Fuss), Klassiek (Raoul Liew op piano en Francesca Mancini op viool), Musical (Steph Breukel, bekend van Anatevka) en Folklore. Ook kleinkunst en een dansoptreden van Showgroep Tiga staat gepland.
De line-up van de  veertien - vooral jonge en Bossche - artiesten:
Raoul Liew, Francesca Mancini, Niels Jacobs, Loïs van de Ven, Steph Breukel, Kelsey Ikkersheim, Showgroep Tiga, Suzanne Kipping, The Fuss, Juliëtte van Grunsven, Nienke Boïnck, Chaim van den Boom, Svea van den Berg en Harrie van Grinsven.


De steungroep Totomboti heeft in het dorp Pikin Slee in Suriname een museum gebouwd, maar geld voor de inrichting en werkmateriaal voor de kunstenaars ontbreekt.
De Azijnfabriek heeft kosteloos de concertzaal en voorzieningen voor geluid en licht ter beschikking gesteld.