Mei 2005: Prinses Máxima op bezoek bij KW1-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-05-2005 Donderdag 19 mei 2005 bracht prinses Máxima een bezoek aan het Koning Willem I College. Dat bezoek vond plaats ihkv de multi-culturele dag die vandaag op de schoolcampus werd gehouden. Het KW1-College is voor de elfde keer uitgeroepen tot ‘School zonder Racisme’. Máxima reikte dat predikaat persoonlijk uit. De titel krijgt een school wanneer docenten en leerlingen zich inzetten om racisme op school te voorkomen. De prinses bleef er tot 13.00 uur. Na afloop van de officiële uitreiking nam zij nog deel aan diverse workshops die in het teken stonden van de multi-culturele samenleving en de actuele verschijnselen die daarbij opdoemen.

Kort voor elven: Aankomst per AA hofauto van prinses Maxima bij het Koning Willem 1-College. Op bijgaande foto's wordt de prinses [m] begroet door wethouder Jetty Eugster [in turquoise pakje] ] die deze dag als loco-burgemeester Rombouts vervangt.
Op de linker foto in wit Marjo Verburgt, hoofd Communicatie van het College.
foto's © marc venrooij, 19 mei 2005.


Binnen werd Máxima ontvangen door de voorzitter van het College van Bestuur Coen Free die haar begeleidde naar de bestuurskamer. Daar werd bij een kopje koffie/thee door Free een toelichting op het functioneren van de school gegeven.

Máxima woonde na de onthulling van het predikaat 'School zonder racisme', een van de workshops bij. Bij Copoeira kreeg zij van de docent een toelichting op deze Braziliaans dans.
Ook maakte ze kennis met Pashja, het allochtonenpromotieteam. Pasjha bezoekt bedrijven ter promotie van allochtone werknemers.
Begroeting van de koninklijke gast door Hanja May Weggen, Commissaris der Koningin [blauw mantelpakje]. Achter de prinses Máxima's persoonlijke begeleidster [in bruin jack] mevrouw Zaaijer en links achter ltnt kol van Tartwijk, die als begeleider van het koninklijk huis fungeert.Terug naar boven