GZG: Nieuwe aggregaten geplaatst

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-07-2009 | Gewijzigd op: 21-07-2009
Zondagmorgen 19 juli 2009 waren al om 6.00 uur het takelbedrijf Nederhoff uit Gouda, de firma Bredenoord [o.a. aggregaten] en Powertec begonnen om twee nieuwe aggregaten over het dak van het Groot Ziekengasthuis te hijsen en in de binnentuin te plaatsen.

Geruchten liepen er, dat bij de stroomstoring van 2 juli 2009 die oude oververhit waren geraakt en waren uitgevallen. 'Zwarte rookwolken stegen die middag boven het ziekenhuis in de Tolbrugstraat uit.' Zowel een woordvoerder van Powertec als Ben van de Linden van de Technische Dienst van het ziekenhuis ontkennen die conclusie.
Zie voor  bericht stroomstoring

   
De Tolbrugstraat was - officieel - tot twaalf uur afgesloten. Maar gezien het voorspoedig verloop van het werk kon dat wel eens eerder worden. De aggregaten komen van www.bredenoord.com
Het takelbedrijf was Nederhoff uit Gouda.
   
Er viel op deze zondagmorgen rond het ziekenhuis weinig publiek waar te nemen. Dit is een ploeg van 10 bewoners van de  Klinische Revalidatie. De laagbouw aan de Tolbrugstraat moest als enig deel van het ziekenhuis ontruimd worden.
Om even over achten stond het eerste aggregaat al op zijn plaats op het binnenplein. Rond kwart voor negen ging de tweede de lucht in.

foto's © paul kriele, 19 juli 2009.
 

Om  even over achten stond het eerste aggregaat al op zijn plek. Rond kwart voor negen ging de tweede de lucht in over het dak. Beiden zijn bedoeld als back-up, aldus de man van Powertec. Bij het uitvallen van de stroom van Enexis komen deze knapen in actie. Zij kunnen met hun vermogen het hele ziekenhuis aan.
Op de achtergrond volgde een groep van 10 bewoners van de Klinische Revalidatie de imposante klus. Dat deel van de laagbouw, aan de zijde Tolbrugstraat, moest worden ontruimd.

In de zuid-west hoek van de binnentuin kregen deze kanjers een nieuw leven. Bij nood kunnen ze het hele ziekenhuis van stroom voorzien. Hieronder het optakelen en het over het over het dak hijsen van het tweede aggregaat.

foto's © paul kriele, 19 juli 2009.

Naar verwacht komt de Tolburgstraat officieel tegen twaalven, of zelfs eerder weer vrij voor het verkeer.

Het ziekenhuis berichtte dat door de stroomuitval van 2 juli 2009  twee noodaggregaten waren uitgevallen. Op een daarvan was het computernetwerk van het ziekenhuis aangesloten. Door die uitval werd een opnamestop ingesteld.
Een dag lang konden er geen radiologische en cardiologische interventies plaatsvinden.
Om dat euvel in de toekomst te voorkomen en ook om geen enkel risico te lopen, zijn dan ook de huidige aggregaten vervangen door nieuwe exemplaren.

Terug naar boven