GZG: Verzamelen van ziekenhuisverhalen

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-09-2010 | Gewijzigd op: 25-09-2010
Tijdens Boulevard 2010 zijn in een glazen huisje  op het festivalplein  zo’n 150 verhalen over het Groot Ziekengasthuis verzameld. Heel veel bevallingsverhalen, maar ook andere mooie, trieste en grappige verhalen.
“De meeste verhalen gaan over wat mensen hebben doorgemaakt in het ziekenhuis. Het zijn vaak erg persoonlijke verhalen,” aldus de verhalenverzamelaarsterNatasja d’Armagnac.

Vanaf donderdag 23 september staat dat glazen huisje bij de ingang van het ziekenhuis aan de Tolbrugstraat. Theatermaker Natasja d’Armagnac is al een aantal jaren gefascineerd door het oude ziekenhuis in de binnenstad. Zij werkt aan een theatervoorstelling over het GZG, die volgend jaar na de verhuizing in het leeggekomen ziekenhuis zal worden gespeeld.
De theatermakers zijn geïnteresseerd in verhalen van patiënten en bezoekers, maar ook van artsen, verpleegkundigen, schoonmakers en ander personeel. Daarom komt het huisje vanaf donderdag 23 september elke dag van 15.00 tot 22.00 uur in het ziekenhuis te staan. Daar kan het publiek in een speciale brievenbus ook een boodschap voor hen achterlaten.