Studenten MAP/KW I-College transformeren GZG-gebouwen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2012 | Gewijzigd op: 28-04-2012
Op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2012 is er in de Knillispoort een expositie te zien van door studenten getransformeerde GZG-gebouwen.  Onder het motto ‘Hundertwasser* inspireert en transformeert ’s-Hertogenbosch’ kregen 30 studenten van de Academie voor Media, Art & Performance de opdracht om de leegstaande GZG-gebouwen virtueel te voorzien van een spectaculaire Hundertwasser uitstraling.
Onder hen zijn: Frank van Oudhuizen, Bram Dekkers en Johan Roald metamorfose GZG.

Het is een initiatief van de Stichting Knillispoort met  Stadspartij Knillis en het Koning Willem I College.

*Friedensreich Hundertwasser (1928 – 2000) staat bekend om zijn gulle gebruik van organische natuurvormen, een spetterend kleurenpalet en materialen als glas en keramische tegels.
 

Filosofie achter de idee
De oranisatoren omarmen de mens- en milieuvriendelijke bouwwijze die Hundertwasser zo graag toepaste. Het daadwerkelijk realiseren van de nu nog virtuele ontwerpen is niet zomaar een wild plan. Het zou miljoenen euro’s besparen om bijvoorbeeld de oude GZG gebouwen of het Theater aan de Parade te hergebruiken. Bovendien zou dit voor ons land unieke Hundertwasser centrum een trekpleister van jewelste zijn, die vele bezoekers extra naar Brabants hoofdstad zouden lokken.

Wethouder Geert Snijders opent op zaterdag 5 mei 2012 [12.00 uur]  de tentoonstelling die gevolgd wordt door een prikkelende inleiding van drs. Coen Free, algemeen directeur van het Koning Willem I College. Coen Free spreekt over de grote invloed van technologie op ons leven en geeft aan hoe de overheid en de politiek hierop zouden moeten reageren.