Oud-directrice Groot Ziekengasthuis overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-04-2007 Woensdagmiddag 4 april 2007 is de begrafenis van zuster Maria Ignatia, die op 1 april 2007 overleed. Met haar meisjesnaam heette deze oud-directrice van het GZG, Meta Medendorp.
Zuster Ignatia was in de jaren vijftig hoofd röntgen van het oude Groot Ziekengasthuis en werd directrice van de Verplegingsdienst van de nieuwbouw, die in de beginjaren zeventig aan de Tolbrugstraat en Zuid-Willemsvaart werd gerealiseerd.

Zuster Maria Ignatia stond bekend als een slimme zakenvrouw die met velen, zowel de verpleegkundigen als de specialisten goed kon opschieten. Maar zuster Ignatia stond wel op d’r strepen, aldus een oud-collega.

De in Friesland geboren [1918] zuster kwam in 1946 in het klooster van de congregatie H. Carolus Borromeus. Ze volgde, voordat ze in Den Bosch kwam te werken, een opleiding tot verpleegkundige en laborante. De laatste jaren van haar pensioen verbleef zij in het klooster Josefoord in Nuland. Daar vindt vanmiddag de uitvaartdienst plaats, waarna de begrafenis volgt op het kerkhof Groenendaal in Orthen.