Norovirus in Groot Ziekengasthuis waargenomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2008 | Gewijzigd op: 31-10-2008
Bericht van 31 oktober 2008:
In aanvulling op onderstaand bericht deelt Ceclia Noordergraaf van de afdeling communicatie van het Jeroen Boschziekenhuis mee, dat aanvankelijk op E5 en vervolgens op A4 het Norovirus is geconstateerd. E5 is virusvrij. Maar voor de afdeling A4 geldt nog een opnamestop.
Daar is dinsdag 28 oktober 2008 bij patiënten en medewerkers het virus geconstateerd. Het protocol is dat  als extra hygiënische maatregel patiënten in isolatie worden gehouden tot het virus voorbij is.
Bericht van 30 oktober 2008: In het Groot Ziekengasthuis afdeling oncologie zou vandaag het norovirus zijn geconstateerd. De afdeling communicatie van het Jeroen Boschziekenhuis was van de situatie niet op de hoogte.  De dienstdoende hygiënist wel  en bevestigde de aanwezigheid van dat virus, maar liet de informatie over aan de afdeling communicatie.
Oncologie is een van de afdelingen met patiënten met weinig weersatand en daardoor vatbaar voor  virussen. 
Het norovirus [soort buikgriep] is een virus dat met name bij ouderen tot ernstige klachten van diarree en uitdroging kan leiden. 
Er zijn geen geneesmiddelen voor die helpen.

De laatste keer dat het ziekenhuis een geval van noro meemaakte, was van de zomer bij een scoutingkamp [Liempde], toen enkele, met name  buitenlandse, welpen voor maagklachten korte tijd opgenomen waren.