Fotoboek: Herinneringen aan ’het Groot’ [ziekengasthuis]

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2013 | Gewijzigd op: 05-01-2013
René, broer van chroniqueur Eric, Alink stelde een boek samen over ‘Het Groot’, ofwel het Groot Ziekengasthuis. De jonge[beginnende] auteur pakte niet de bekende plekjes en afdelingen, maar keek achter deuren en in kelders die voor anderen gesloten bleven, zoals het mortuarium, de sterilisatie en de linnenkamer.
De samenstelling van 'Groot Ziekengasthuis Den Bosch' leverde een aparte kijk op op een wel heel bekend complex, waarvan  de naam - na de verhuizing voorjaar 2011 - spoedig verdwenen zal zijn.
‘Het Groot’ is nog niet weg, maar de aangekondigde sloop ervan was feitelijk de aanleiding van deze vastlegging.
De 64 zwart/wit foto’s heeft Alink voorzien van compacte en pakkende teksten.

Fotoboek met pakkende teksten over het oude Groot Ziekengasthuis.

Alink vindt zijn uitgave een eerbetoon aan aan het gebouw van eind jaren 60 en aan al die mensen die er gewerkt hebben of er opgenomen zijn geweest.
Het is niet René’s laatste boek. De auteur/ziekenhuismedewerker [revalidatie] graaft dieper en loopt de lijn van ‘oud naar nieuw’ af, want de afdelingen die hij in het GZG bezocht, zijn nog steeds in functie, maar dan gemoderniseerd, dus efficiënter.
Ook interesseert hem nog het Inloopschip en bijv. de Watertoren. Dat zijn ook weer sociaal getinte instituten, waar hij graag iets over wil vastleggen.