Gemeente bemoeit zich niet met Zwarte Piet-uitmonstering

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-10-2014 .
De gemeente laat de uitmonstering van Zwarte Piet tijdens de Sinterklaasintocht op 16 november 2014 aan de comité's over. Het is niet aan de gemeente zich in te laten met de intocht, aldus de gemeentelijk kabinetchef Jan de Wit. De gemeente waakt bij dergelijk soort evenementen alleen over de aspecten veiligheid en ruimte.*

Er komt dan nog wel een gerechtelijke uitspraak op 12 november 2014 waar geoordeeld wordt of Amsterdam wel voldoende rekening heeft gehouden met eventuele grieven die er tegen een sinterklaasintocht met zwarte pieten zou bestaan.
Maar....inhoudelijke zal de rechter zich niet met een afgegeven vergunning en de invulling van zo’n intocht inlaten. Maw: het is aan elke gemeente vrij hoe daar een intocht  wordt opgezet. Dat zegt De Wit, die aangeeft dat met alle comités een gesprek is gevoerd.

*Het bleek dat het comité Sint Nikolaasintocht nog zat te wachten op een officieel standpunt van de gemeente over ‘Zwarte Piet’. Overigens was zij ook in afwachting van een vergunning voor een aanlegsteiger bij de Citadel.

Zie eerder bericht Den Bosch doet het met ‘Bossche bollen Pieten’, dd. 25 oktober 2014.