Intocht Sinterklaas, een kinderfeest /demonstratie op Buitenhaven

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-11-2019 | Gewijzigd op: 15-11-2019
De gemeente stuurt een extra perbericht uit rond de intocht van Sinterklaas.

Sinterklaas kijkt uit over de stad vanaf de St. Jan Zondag mogen we Sinterklaas weer verwelkomen in gastvrij Den Bosch. Laten we er samen voor zorgen dat deze dag weer een mooi kinderfeest wordt. 
Dit jaar zien we veel discussie over de kleur van piet. Wat ons betreft zijn alle pieten welkom in onze stad. Ook de mensen die graag willen laten zien en horen hoe zij denken over de kleur van piet, mogen komen. Wel spreken we met hen goed af wat mag en wat niet.
Intocht Sint Nikolaas
november 2017.


foto © henk engel,
19 november 2017.
......................................

Burgemeester Jack Mikkers: “Met alle mensen die naar de intocht komen, wil ik er zondag een fijn en veilig kinderfeest van maken. Ouders en kinderen, andere bezoekers en demonstranten. Respecteer elkaar in een andere mening dan jezelf hebt. En houd in de gaten dat we het goede voorbeeld geven aan onze kinderen.” Met onze voorbereiding en inzet op de dag samen met de politie, willen we ervoor zorgen dat de intocht weer een mooi en veilig kinderfeest wordt. Recht van demonstratie Er is een maatschappelijke discussie gaande over de kleur van piet. In Nederland mogen mensen daar hun geluid over laten horen. Ook tijdens de intocht van Sinterklaas. Met de demonstranten zijn afspraken gemaakt over hoe en waar zij mogen demonsteren. We verwachten ook dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat de intocht een veilig en fijn kinderfeest blijft. De demonstranten die willen dat piet een andere dan een donkere kleur krijgt, mogen staan in de Buitenhaven. Met hen zijn afspraken gemaakt hoe ze hier mogen komen. Het gebied wordt afgezet met hekken. Zij mogen daar staan tijdens de aankomst van Sinterklaas en gaan weg als hij is gepasseerd'.