Programma intocht Sinterklaas op zondag 20 november 2022

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2022 | Gewijzigd op: 07-11-2022
Sinterklaas houdt op zondag 20 november 2022 zijn intocht  in 's-Hertogenbosch. De goedheiligman meert om 12.00 uur met de boot aan bij het Bolwerk Sint Jan aan de St.,Janssingel en trekt daarna met een stoet Pieten via de Hooge Steenweg naar het stadhuis. Daar houdt Sinterklaas een korte toespraak nadat hij door burgemeester Jack Mikkers is verwelkomd. 
Intocht Sint Nikolaas
november 2017.


foto © henk engel,
19 november 2017.
......................................

Het programma ziet er als volgt uit:
De vaartocht van de Sint met zijn Pieten wordt begeleid door bootjes van de Kring Vrienden die de boten speciaal voor de zonnekinderen beschikbaar heeft gesteld. Deze kinderen verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden, aldus de organisatie van de' Intocht Sint Nikolaas'.  Aangekomen op het bolwerk Sint jan worden zij begroet door het kinderkoor 'Musiccare'.  Daar zingen zij een door hen gecomponeerd Sinterklaaslied onder leiding van de ceremoniemeester ter plekke  HansTervoort .
Tijdens die 'meet en greet' ontvangen de zonnekinderen ook nog een kadootje  van de Sint die elk van hen persoonlijk zal begroeten.
De intocht gaat traditiegetrouw vergezeld door een reeks Pieten [Flik Flak] en een Pieten- muzikantenorkest. 

Na twee jaar van een intochtloze Sinterklaas gaat deze traditie weer erg feestelijk verlopen, al wordt vanwege corona toch nog - op wens van de gemeente- voorzichtig gedaan.