Winkeliers zwichten voor actiegroepen tegen Zwarte Piet

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-11-2019 | Gewijzigd op: 23-11-2019
Na het bericht op bastionoranje.nl kwam meteen [..] het Branbants Dagblad in actie en twee dagen later RTL die de winkeliers voor een intervieuw benaderden.


Via facebook*  voelen winkeliers zich bedreigd als ze openlijk  Zwarte Piet-afbeeldingen in hun winkel of etalage hebben.  
Dat - gevoel van bedreiging -blijkt bij bakker Jan de Groot*en bij slager Slenders* te zijn gebeurd, zoals Xander het van zijn vader Theo had gehoord.
De winkelier voelde zich door dat bericht aangesproken en haalden voor de zekerheid de zwart pietjes uit de etalage. Xander Slenders reageerde dat hij via zijn broer Stefan over dat bericht had vernomen en nu maar voor de zekerheid de pietjes heeft weggehaald.

De perswoordvoerder van de actiegroep 'Den Bosch Kan Het' * weet van die actie niets van. Peter: 'Ik was alleen bij de Intocht van Sinterklaas in Den Bosch betrokken. Maar ik kan wel op persoonlijke titel zeggen dat  ik het met die actie van weghalen van zwarte pieten eens ben. Ik zal intern bij onze actiegroep dit eens gaan checken,' aldus Peter. 

* 'Den Bosch Kan Het' is een lokale afdeling van de landelijke actiegroep 'Kick Out ZwartePiet' ook wel afgekort als KOZP

Anoniemer reactie van actiegroep Den Bosch Kan Het'.
Dat deze mensen een totaal verkeerd beeld van de werelgeschiedenis hebben  of onwetend zijn met de [vroege ] historie, en ook niet ieders vrijheid respecteren als het gaat om het behoud van tradities,  wordt met hun dwingend optreden en de uitleg daarover wel duidelijk.

Ze zoeken een weerwoord tegen de kritiek op hen en  weerleggen, of spreken van alles tegen.
Nou dan hebben deze 'anonie- missen en -heren' geen voeling met het publiek of bijv.de ondernemers die ze deze week de schrik om het hart heenjagen en hen hun ondernemerschap ontnemen.
'Dreigend,' zoals op bastionoranje staat.  'Wat bedoel je daarmee,' vroeg een anoniem reagerend typetje van 'Den Bosch Kan Het', al meteen reagerend, alsof dreigend alleen maar fysiek dreigend betekent. 'Boem, meteen er boven op'. Zo is de reactie bij de karakters van de actiegroep. Er heerst  geen greintje respect  tegenover elk mens die vrijheid in West-Europa vrijheid is gegund [verworven..]. Vrijheid in denken,  ondernemen, of bijv. in de eigen creativiteit. 

'NSB-ers, racisten haatdragers of Hitlervolgers', lazen we in een van de reacties op de facebookpagina van Den Bosch Kan Het.
Ook duidelijk is een reactie van een persoon uit een van onze -wereldwijd vaak bedreigde minderheids groepen. Daarin staat bijvoorbeeld: 'Ga je zorgen maken over belangrijker zaken!'
Inderdaad ze gedragen zich als haatdragers en proberen ook nog eens datgene  wat hen verweten wordt, juist terug te leggen bij hun tegenstanders. 

Facebook bericht [dd. 19112019 ] van KOZP Den Bosch Kan Het staat:
Keurslager Slenders Den Bosch
Geen enkele andere sinterklaasversiering behalve deze blackface in de etalage!
Schaam u het vlees van de botten!


Banketbakkerij Jan De Groot
Zwarte Piet in de etalage...
Daar lusten de honden geen brood van. Hoe haalt Jan het in z’n Bossche bolletje?

KOZP Den Bosch kan het.
21 uur · 
Mettrop kantoorvakhandel te
‘s-Hertogenbosch gaat full voor blackface om haar waren aan de mens te brengen.
Met geen pen te beschrijven!
Ook de lokale middenstand roepen we op: #2020ZwartePietVrij

Onder deze posts op facebook staan ook al enkele reacties

Goff Durkheim:
Alsjeblieft zeg... ga je zorgen maken om belangrijke zaken.

Fikret Akkoc 
Ze willen hun standpunt hoe dan ook duidelijk maken.
Elite racisten. Nazaden van Hitlers kinderen. Verachtelijke NSB-er

 

Terug naar boven