TV-opnamen voor Sinterklaasfilm 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-10-2020 | Gewijzigd op: 26-10-2020
Op de Parade vonden maandagmorgen 26 oktober 2020  de vervolgopnamen plaats voor de Sinterklaasfilm die dit jaar rond 5 december gaat draaien via Dtv. Hier is Theo Verbruggen Hans Tervoort aan het interviewen. De vorige week kwam de Sint al per bootje aan ....Daarvoor werden in de Indusrtiehaven opnamen gemaakt olv regisseur Ruud van der Beele. foto's © paul kriele, 26 oktober 2020.


Bericht van 23 september 2020: Sinterklaas  komt  in Den Bosch aan op de film en niet fysiek zichtbaar op de boot.

Kinderen en hun ouders  kunnen de aankomst van de goedheiligman zien via Dtv Den Bosch. Dat gebeurt om van een coronaveilige intocht verzekerd te zijn. Hiermee denkt de gemeente een passend alternatief gevonden te hebben in de vorm van een Sint-Nicolaasserie op tv. De korte filmpjes worden opgenomen in verschillende wijken en dorpen. Vanaf midden november tot begin december mogen wekelijks eerst alle kinderopvangorganisaties en basisscholen klassikaal of in groepen de films bekijken. Later zendt  DTV  de series uit en met sinterklaas volgt de gehele film. 
Deze opzet is een besluit waarvoor  met de zes comités (Empel, Engelen, ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Vinkel en Nuland] is gekozen.
De pieten die te zien zijn in de film, zijn verschillend. Het mag variëren van schoorsteenpieten tot een volledig geschminkte piet.