Hoe Sinterklaas op 14 november 2021 wordt ontvangen is nog vaag

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-09-2021 | Gewijzigd op: 30-09-2021

De gemeente meldt donderdag 30 september 2021 in een persbericht over de komst van Sinterklaas:

Hoera, Sint-Nicolaas en zijn Pieten komen naar ’s-Hertogenbosch. Maar hoe dat precies gebeurt …? Het zijn onzekere tijden. Ook voor Sint-Nicolaas en zijn Pieten. Kan hij op 14 november de Bossche kinderen nu wel of niet aan de kade en de Dommel verwachten, vanaf het Bossche bordes toespreken of handen schudden?
Tot 1 november blijft dat allemaal onduidelijk. Daarom heeft Corona-Piet zijn oor te luisteren gelegd bij het Comité Intocht binnenstad. En wat hoorde hij? Ja, Sint-Nicolaas en zijn Pieten zijn natuurlijk van harte welkom! Dat is een grote opluchting. De vraag is alleen hoe dat wordt vormgegeven? Inmiddels is wel duidelijk dat het geen intocht kan worden zoals we dat in ’s-Hertogenbosch gewend zijn. Sint-Nicolaas wil niemand teleurstellen en heel graag bij alle Bossche kinderen en ouders een tekeningen- of pepernotencheck doen, maar door alle regeltjes en checks is dat helaas niet mogelijk.
Intocht:..? Geen drommen toeschouwers op de Markt bij stadhuis
Ook drommen mensen bij de Dommel of voor het bordes van het stadhuis is nog niet zo’n heel goed idee. Niet getreurd, er wordt samen met de gemeente druk gezocht naar een mooi ontvangst voor de goedheiligman en zijn pieten. Vol verwachting blijft ons Bossche hart dus nog even kloppen. Wordt vervolgd, lieve kinderen!