Sinterklaas doet zondagmiddag 14 november inkopen in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2021 | Gewijzigd op: 05-11-2021

In dit  bijzondere coronajaar doet  Sinterklaas dit keer in het openbaar inkopen in de Bossche binnenstad. Op zondagmiddag 14 november, in het begin van de middag, bezoekt de Sint de binnenstad en maakt een route door de winkelstraten. De goedheiligman doet niet alleen inkopen, maar neemt  ook tekeningen van de Bossche kinderen in ontvangst en poseert af en toe voor een selfie. Een van zijn pieten vertelde dat zijn route een groot geheim blijft. Maar niemand hoeft de Sint  te missen. In de kleine binnenstad komt iedereen Sinterklaas of zijn pieten beslist een keer tegen, zegt woordvoerder Piet.
Door de pas afgekondigde maatregelen om de pandemie tegen te gaan, komt de reguliere intocht van de Sint vanaf Bolwerk Sint Jan te vervallen.
Het bestuur van de stichting Intocht Sinterklaas wil de kinderen geen beperkende maatregelen, zoals polsbandjes e.d., opleggen.

Bestuur stichting Intocht Sint Nicolaas 's-Hertogenbosch en Kabinetszaken van de gemeente heten alle Bossche kinderen van harte welkom !
......
Sinterklaas komt zondag 14 november 2021 te voet naar de binnenstad.,Het kan zijn dat ze de Sint in een nog te bedenken open voertuig plaatsen.
foto© henk van esch 2019.