Pakjesavond voor minder bedeelde kinderen

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-12-2021 | Gewijzigd op: 05-12-2021
Hulppieten bezoeken vandaag - 5 december 2021 - 100 kinderen voor wie pakjesavond anders stilletjes voorbij dreigt te gaan. 
Op initiatief van de Bossche PvdA rijdt Sinterklaas op 5 december 2021 bij gezinnen met minder bedeelde kinderen langs voor een pakjesavondverrassing.
De Bossche Sinterklaas spreekt een speciale videoboodschap voor álle kinderen in. Omdat ook Sinterklaas en Pieten ook dit jaar vanwege corona op 1,5 meter afstand moeten blijven tijdens pakjesavond heeft de Bossche Sint een speciale videoboodschap ingesproken voor de kinderen van onze gemeente. De goedheiligman nam deze videoboodschap in het bijzonder op voor de kinderen van ouders waar de schoorsteen dit jaar wat minder rookt. Traditioneel bezorgen hulppieten van de PvdA Den Bosch met steun van Quiet Community, Brabantse Hart in Actie, Stichting Gefelicflapstaartbox en Warm Buffet op pakjesavond cadeautjes bij gezinnen waar pakjesavond anders stilletjes voorbij dreigt te gaan. Vanavond worden 100 kinderen verrast met een zak voor de deur. In de speciale pakjesavondboodschap via (s)internet wijst Sinterklaas de kinderen op de zak met cadeautjes voor de deur én vraagt de goedheiligman om met Kerst zijn foto in de boom te hangen. Ook vertelt Sinterklaas de kinderen dat ze hun best moeten doen op school. ‘Anders moet je later voor de gemeente ’s-Hertogenbosch werken en dat is echt voor niemand leuk’ aldus de bijna 362-jarige.