De Sint is in 't land

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2003
De eerste Pieten in het Bossche winkelhart kondigden de aankomst van sinterklaas - op 16 november 2003 -alvast aan...

foto's  © gerard monté, 15 en 16 november 2003.
 
 

 Intocht Sinterklaas
Sinterklaas komt 16 november 2003/12.00 uur met zijn boot in de Zuid-Willemsvaart aan. 
Nieuw dit jaar is de Sinterklaas Idols, aldus mede-organisator Jan Pieter van Lieshout. Het publiek, dat al vroegtijdig op de Markt present is, wordt vanaf het bordes vermaakt met een Sinterklaas Idols, een liedjeswedstrijd tussen twee Pieten. Daarbij worden de kinderen uitgenodigd de sinterklaasliedjes mee te zingen. Jan Willem van de Akker is de presentator van deze speciale kindervolkszang.

Rond 1 uur verwacht burgemeester Rombouts, die in de jury van Sinterklaas Idols zit, de sint te kunnen verwelkomen na zijn tocht met muzikanten van De Jokers en de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch en nog eens allerlei spring-, hang-,en looppieten én de bergklimpiet Tom van der Heijden die vanaf de stadhuisgevel naar beneden komt.

Dankzij de Gestelse manage De Krom en Wolthuis kan de Sint weer door duizenden kinderen worden toegezongen bij het kanaal, langs de route en op de Markt.Woordvoerder Martin Smits van het Sint Nikolaascomité is niet ontevreden over de bijdragen van de winkeliers en andere zakelijke sponsors.

Ook is het Sint Nikolaascomité de opzet van vorig jaar goed bevallen. Toen moest door een stadhuisverbouwing de Sint door de burgemeester op het bordes worden ontvangen, een opzet die dit jaar ook weer gebeurt.

De Sint bereikt- nadat zijn boot was afgemeerd aan de kade van de Zuid-Willemsvaart- te paard de Antoniuskapel. In de straten stonden duizenden kinderen te zwaaien en te zingen. foto's © gerard monté, 16 november 2003.
Het Sint Nikolaascomité had zich goed voorbereidt om de aangroeiende menigte voorafgaand aan de komst van de sint met zang ['Sinterklaas Idols'] bezig te houden.
Out-door specialist Tom van de Heijden bekijkt de omgeving van het het stadhuisbordes waar hij zo dadelijk als zwarte Piet zal neerkomen.

Helaas waren de weergoden dit jaar de Sint niet erg gunstig gezind. Maar dat maakte voor de jeugd, die reikhalzend naar de Sint en de Pieten uitkeek, de pret niet minder.


Kerst en sint tussen carnaval 2003-2004. 
Bewoners van de Planeet Froq op weg naar het Bal Masqué in het Palazzo [13 november 2003].

foto © gerard monté, 13 november 2003.
 De eerste sint - en kerstsferen komen in de Arena al te voorschijn,evenals ook de sfeerverlichting die vanaf 10 november 2003 in de straten wordt aangebracht.

foto © paul kriele, 13 november 2003.**:--------------------


Terug naar boven