Burgemeester biedt Sint cd met liedjes aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2005 Bij zijn intocht ontvangt Sinterklaas uit handen van burgemeester Rombouts een cd met sinterklaasliedjes die zijn gezongen door Bossche schoolkinderen. Het gaat om de basisscholen Het Bossche Broek in Zuid en de binnenstad, de Norbertusschool en de Cirkel aan de Chopinstraat. Vorig jaar vroeg de Sint aan het Sint Nikolaascomité om oude liedjes eens in een nieuw Bosch’ jasje te steken. De vaste dirigent met sinterklaas, Jan Willem van den Akker, nam de opdracht aan en stelde met de zingende schoolkinderen samen op bestaande melodieën een cd samen. Voor een enkel liedje componeerde Van den Akker met Roel Jongenelen [Bureau Vis] een nieuwe tekst.

Spandoeken -hier wel - met liedteksten hangen vanaf het dak voor de pui van het stadhuis. Midden op het bordes stond te midden van ballonnen en guirlandes een grote troon voor Sinterklaas opgesteld.

foto's © gerard monté, 13 november 2005.
Allerlei Pieten vergezelden de Sint: op de fiets, op skates, per step, acrobatisch en vanaf het dak zeilden enkele Pieten naar beneden op de Markt.  foto's © reinout van riet, 13 november 2005.

Op het bordes van het stadhuis zetelde Sint en luisterde naar sinterklaasliedjes. 

foto's © reinout van riet, 13 november 2005.
Dit jaar had de Sint, dankzij het mooie weer, veel belangstelling. De straten waren goed gevuld en vele kinderen konden de Sint of een van de Pieten een handje geven.

 foto's © reinout van riet, 13 november 2005.
   

Terug naar boven