Sinterklaas in aantocht: film op Boschtion

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2008 -Burgemeester Rombouts en Jeroen Bosch zijn de hoofdpersonen in de jaarlijkse Sinterklaasfilm die Boschtion uitzendt. Die serie begint 6 weken voor 5 december: op 24 oktober 2008.
De cd-hoes van sinterkaasliedjes die door Bossche scholen werden gezongen. De cd werd uitgegeven in 2005.

foto © paul kriele, 11 november 2005.

Dit keer gaan de Zwarte Pieten op zoek naar een schilderij van Jeroen Bosch. Dat komt omdat burgemeester Rombouts in een brief aan Sinterklaas zijn beklag deed dat de stad geen enkel werk van de beroemde schilder bezit. Daarop stuurde de Sint het Bossche filmteam op pad.
Jan Willem van de Akker startte al zes jaar geleden samen met het hoofd tv van de Blos Wessel Dekkers met korte sketches. Vanaf 2006 wordt met Jan van de Bersselaar van Boschtion en Brigite Vis, dochter van wijlen Jan Vis als medescriptschrijver, een Sinterklaasverhaal filmisch uitgewerkt. De editie van dit jaar heet ‘Sinterklaas en het verdwenen schilderij’. Het is een spannende en avontuurlijke serie, waarin de Pieten ook het stadhuis aandoen.
-Jan Willem van de Akker nam vorig jaar afscheid als presentator van de sinterklaasintocht en het welkom voor het stadhuis. Van den Akker wil nu ook eens graag als elke andere vader de sint met zijn twee dochters van 4 [Alexandra] en 8 jaar [Frederique] verwelkomen. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend.