Drukte bij ontvangst Sinterklaas

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2011 | Gewijzigd op: 29-09-2013
Zondagmiddag 13 november 2011, tegen een uuruur arriveerde Sinterklaas, eerst te paard en vervolgens verder op de Markt te voet in Den Bosch. Daar werd de Sint rond half 2 ontvangen door burgemeester Ton Rombouts die de Goedheiligman tegemoet liep en met hem naar het stadhuisbordes schreed.
Drommen kinderen stonden langs de route, gezien vanaf de aanlegsteiger bij de Zuid-Willemsvaart en dan via de Hinthamerstraat naar de Markt.

foto © roland brouwer, 13 november 2011.
 

Rombouts verwelkomde de Sint in de oudste stad van Noord Brabant nadat hij gisteren aankwam in de oudste stad van Holland (Dordrecht).
Er waren abseilende Pieten die langs de gevel van het stadhuis op en neer gingen. Rombouts zelf maakte ook een foto voor de Lilianefonds actie. zie onderaan artikel
Er was een show van dansende Pieten voor het bordes, Pieten op stelten, muziek-Pieten en Pieten op een scooter.
Verder werd er eigenlijk weinig verteld, de presentatrice verwelkomde Sinterklaas en alle Pieten. Het was enorm druk echt duizenden mensen langs de Zuid Willemsvaart, Hinthamerstraat en Markt. Net zo druk als met de laatste avond van de Avondvierdaagse. Koppen lopen dus.

De Koninklijke Harmonie die de Sint onthaalde met muziek en aan de stoet vooraf ging. Duizenden kinderen stonden in spannende afwachting van de Sint langs de route door de net nieuw bestrate Hinthamerstraat.
Pieten in allerlei soorten, maten en kwaliteiten trokken de aandacht van het publiek.
foto's © roland brouwer, 13 november 2011.

Warm welkom en ontvangst op het stadhuisbordes
De voorzitter van het Lilianefonds verwelkomde de Sint en verwees in haar toespraak naar de speciale actie voor kinderen in de Derde Wereldlanden. [zie in de tekst].
foto's © roland brouwer, 13 november 2011.
   
*sintspotting
Het Lilianefonds was prominent aanwezig. Iedereen die vanaf de intocht een foto opstuurde  via www.sintspotting.nl  wist zich verzekerd dat van elke foto het Lilianefonds € 2,50 ter beschikking stelt aan kinderen in de Derde Wereldlanden.
 

Terug naar boven