Sinterklaas [& ook Kerstmarkt] is in aantocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2012 | Gewijzigd op: 21-10-2012
Sinterklaas komt per boot-  en na een intocht door de binnenstad en een welkom op het bordes van het stadhuis- op zondag 18 november 2012 aan. 
Den Bosch de eerste
Dit jaar houdt sinterklaas zijn 75ste  intocht.  Dat idee is in de jaren 30  van de vorige eeuw ontstaan bij de Bossche middenstand. Den Bosch zou de eerste stad in 't land zijn met een sinterklaasintocht.
In het eerste sinterklaascomité zaten Gijs Vennix van de meubelzaak Vughterstraat,Willem Floris van de drogisterij ook in de Vughterstraat, ene Jansen van AF. Jansen, J.Adelmeijer van de stoffenzaak op de Markt, accountant L. Schippers en Tjeu Kruijtzer van herenmode Lippits. 
-Boven: Intocht Sint  Nikolaas in 2011.
'Burgemeester Rombouts begeleidt de Sint naar het stadhuis. Rechts bestuurlsid van het Sintnikolaascomité Yvonne Otjens.

foto © roland brouwer, 13 november 2012.

Links: Sint staat centraal op het Magisch feest van Sinterklaas op 1 december 2012 in de Maasporthal.

Voor de derde editie van 'Het Magisch Feest van Sinterklaas' op 1 zaterdag december in de Maaspoortsporthal is de kaartverkoop begonnen.
Curt Fortin, die dagelijks op tv zit met 'De Schatkamer' presenteert de familieshow waarin Sinterklaas en zijn pieten een hoofdrol spelen. Mede gasten zijn Ralf Mackenbach en Super Cindy jongleur Nighel Voet en het  illusionistentrio Lars, Luc & Angelique van de 'All Illusions'. 
Voor info www.ntk.nl/voorstelling/het-magisch-feest-van-sinterklaas of kijk naar www.hetmagischfeestvansinterklaas.nl


Ook Kerst staat er al aan te komen. Dit jaar is er een kerstmarkt [Winterparadijs] op de Parade van13 t/m 30 december 2012.

Sfeer bij een vuurtje tijdens Winterparadijs 2010.

foto © paul kriele,18 december 2010.Terug naar boven