Sint brengt massa's kinderen op de been

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-11-2008 | Gewijzigd op: 16-11-2008
De intocht van Sinter Nikolaas  heeft zondag 16 december 2008 massa's kinderen op de been gebracht.
De boot die volgepakt was met Pieten, was ook zwaar beladen met parkjes voor 6 december .

Ter hoogte van de Schilderstraat meerde de stoomboot af even over twaalven  af.
Daar klonk luid gejuich van de paar duizend toeschouwers. Vandaaruit reed de Sint te paard, begeleid door tientallend kunstige duikelende, muciserende en stelt lopende Pieten,  en voorafgegaan door de Koninklijke  Harmonie via de Hinthamerstraat naar de Markt. 

Op de hoek van de Hinthamerstraat met de Markt stapte de Sint van zijn paard en liep te voet verder om rond 13.00 uur door burgemeester Rombouts te worden ontvangen op het bordes van het versierd stadhuis waar al enkele Flik Flak-Pieten -abseilend- kunstige toeren hadden uitgehaald. 
Langs de straten en op de Markt hadden zich honderden kinderen verzameld. Ze zongen de liedjes mee waarvan de tekst op grote spandoeken aan de gevel van het stadhuis was gehangen: Zie ginds komt de stoomboot en Sinterklaas is jarig..

Een boot bomvol Pieten. Op de redelijk droge zondag de 16e november 2008  waren honderden ouders met hun kroost naar de binnenstad getrokken.
foto's © marc venrooij, 16 november 2008.


Honderden kinderen stonden langs de straten en probeerden van de Sint persoonlijk een handje te krijgen of van dePieten wat snoepgoed.
foto's © marc venrooij, 16 november 2008.


Een warm welkom voor de Sint die een ereplaats kreeg op het bordes en al even uitpuffend de welkomstwoorden van burgemeester Rombouts  aanhoorde.
foto's © marc venrooij, 16 november 2008.
Sinterklaasliedjes hingen aan de pui van het stadhuis. Daarlangs 'zeilden' Flik Flak-pietrn naar beneden.

Bericht:
Sinterklaasverhaal op Boschtion  17 september 2008.
Op dit ogenblik loopt de tv-serie over sinterklaas via Boschtion.
Burgemeester Rombouts en Jeroen Bosch zijn de hoofdpersonen in de jaarlijkse Sinterklaasfilm die Boschtion uitzendt. . Dit keer gaan de Zwarte Pieten op zoek naar een schilderij van Jeroen Bosch. Dat komt omdat burgemeester Rombouts in een brief aan Sinterklaas zijn beklag deed dat de stad geen enkel werk van de beroemde schilder bezit. Daarop stuurde de Sint het Bossche filmteam op pad.
Jan Willem van de Akker zet de serie op samen met Jan van de Bersselaar van Boschtion en Brigite Vis, dochter van wijlen Jan Vis als medescriptschrijver.
De editie 2008  heet ‘Sinterklaas en het verdwenen schilderij’. Het is een spannende en avontuurlijke serie, waarin de Pieten ook het stadhuis aandoen.
.Terug naar boven