Nieuw boek 'Naakt' van huisarts Hammelburg/foto-expo

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2009 | Gewijzigd op: 21-02-2013
Bericht Foto-expositie van reizende Hammelburg  21 februari 2013.
De in Rosmalen woonachtige Paul Hammelburg (*1947) fotografeerde mensen tijdens zijn reizen in Azië, Afrika en Europa. Mensen zoals u en ik.  Allemaal mensen van deze zelfde wereld: Wereldmensen dus.

Na 23 jaar als huisarts gewerkt te hebben, gooide Hammelburg in 1999 het roer om. In de jaren daarna schreef hij twee boeken met korte verhalen, ‘Met een knipoog’ en ‘Naakt. De laatste jaren ‘heeft hij zich met passie toegelegd op de fotografie, met name het fotograferen van mensen uit andere culturen of in bijzondere omstandigheden.
Deze expositie toont een selectie van foto’s die zijn gemaakt tijdens zijn reizen in China, Vietnam, Kenia, Tanzania, het noordelijk deel van India, Nepal en Frankrijk. In iedere foto probeert Hammelburg het unieke van de betreffende persoon vast te leggen. Het resultaat van deze fascinatie voor de mens wint leidt tot een reeks bijzondere portretten.

De locatie: StadsBiEB Rosmalen, Hoff van Hollantlaan 1  gedurende de maanden maart & april 2013.

Bericht Boek 'Naakt' van voormalige huisarts 1 oktober 2009.
Na 'Met een knipoog' verscheen  van de Bossche huisarts recentelijk 'Naakt'. Voormalig huisarts Paul Hammelburg die zijn levensloop en huisartservaringen op schrift stelde in 'Met een Knipoog'  en 'Verhalen van Vroeger'.

Paul Hammelburg heeft onlangs zijn tweede boek  ‘Naakt’ doen verschijnen. 'Naakt' is deels autobiografisch en deels een neerslag van levensverhalen. In dit tweede boek lopen twee lijnen: het eerste deel haalt herinneringen op uit zijn jeugd, studententijd, huisartsenpraktijk en het leven van alledag. In deel twee schrijft hij op indringende wijze over de laatste dag in het leven van een dierbaar familielid.
Het  boek eindigt met zijn levensverhaal, waarbij duidelijk wordt dat de oorlogservaringen van zijn ouders een grote invloed gehad hebben op het leven van deze - van origine - Joodse huisarts.
Hammelburg werd op 14 juli 1947 in Oudenrijn geboren en vestigde zich in1974 als huisarts in DenBosch.
zie ook de site van Hammelburg

Terug naar boven