Huisarts Hammelburg schrijft levensverhaal

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2008 | Gewijzigd op: 18-09-2008
Voormalig huisarts Paul Hammelburg: van dokter naar auteur.
Voormalig huisarts Paul Hammelburg heeft zijn jeugd, zijn studie en zijn werk vastgelegd in ‘Verhalen van vroeger, nu en later’. De huisarst die 22 jaar een praktijk had aan de Graafseweg, pakte -na ‘Met een knipoog’ opnieuw de pen op.

De 61-jarige Hammelburg, geboortig in Oudenrijn, kwam in 1974 in Den Bosch te wonen, waar [Graafseweg] hij in 1977 een huisartsen praktijk startte. In 1999 nam de, inmiddels met echtgenote Betty naar Rosmalen verhuisde Paul, om gezondheidsredenen ontslag.

Een jaar geleden ondernamen de Hammelburgs een reis naar China. De verhalen daarover staan in zijn nieuwste bundel. Naast schrijven zijn het verzamelen van popup-boeken en fotografie [portretten] zijn hobbies.


Het boekje ‘Verhalen van vroeger, nu en later’ beschrijft beeldend dan weer serieus, en soms met humor en fantasie de aspecten van het
huisartsenbestaan, het geeft een indruk van Hammelburgs studie, haalt anekdoten uit de praktijk boven water en verhaalt over zijn reis naar China, die Hammelburg in september 2007 maakte.
Als aanbeveling van het boekje [verkrijgbaar bij boekhandel Robben, Rosmalen en via phammelb@gmail.com] is, dat ook voor degenen die niet vaak lezen het interessante lectuur is.

Voor ongeduldigen: de site van Hammelburg  paul hammelburg  vertelt meer.