Bekende auteurs belichten Van Gogh in magazine ‘Vincent'

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2015 | Gewijzigd op: 16-04-2015
In de namiddag van donderdag 16 april 2015 werd in Amsterdam het eerste exemplaar van het nieuwe magazine Vincent overhandigd aan Willem Van Gogh, achterneef van de wereldberoemde kunstenaar. De eenmaal verschijnende glossy speelt uiteraard in op de herdenking van de 125ste sterfdag [29 juli] van de beroemde, op 30 maart 1853 in Zundert geboren, kunstenaar die ook schrijver van tal van brieven was.vlnr Mick Peet, Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum), Michiel van Nieuwkerk (hoofdredacteur Vincent Magazine), Alette Reneman, Willem van Gogh (nazaat Vincent van Gogh) en Karen Sprangers.

foto © justa van bergen, 16 april 2015.
 

Co-auteurs in Vincent zijn onder meer Joost Zwagerman die de kwalen van Van Gogh belicht, Johnny Depp wordt beschreven ivm zijn rol in een speelfilm van Rutger Hauer over Van Gogh , Ilja Gort zit met van Gogh aan de keukentafel en kunstenaar Marc Mulders geeft zijn visie op het werk van de schilder. Ron Kaal schreef ‘Het verhaal achter Vincents oor’.
De van tv bekende acteur Barry Atsman [o.a. films over Van Gogh en over Lucia de B.] ziet in Van Gogh een man die contact zocht met de wereld om hem heen, maar daarin mislukte. Nienke Denekamp maakt nog eens een reis door Brabant langs vijf plaatsen waar Van Gogh relicten heeft. Een nazaat van Theo van Gogh vertelt over hoe het met de collectie schilderijen van zijn voorouder Vincent is vergaan.
De redactie brengt ook enkele eigentijdse personen met de naam Van Gogh in beeld.

Het magazine, een uitgave van ARComm Bladenmakers is vanaf vrijdag 17 april 2015 in de boekhandel, supermarkten en in museumwinkels te koop.