Kamerlid Van Toorenburg wint Vrouw in de Media Award

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-01-2017 | Gewijzigd op: 25-01-2017
Het  Tweede Kamerlid voor de CDA Madeleine van Toorenburg, heeft de Vrouw in de Media Award 2016 in de provincie Noord-Brabant gewonnen.  De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform VIDM' en sprekersbureau 'ZijSpreekt.' Regionale journalisten en redacteuren nomineren hiervoor elk jaar vrouwelijke deskundigen die vaak in het nieuws zijn. Met de Awards willen zij vrouwen aanmoedigen om vaak in de media te zijn en redacties aansporen vrouwen vaker in beeld te brengen of aan het woord te laten.
 
CDA Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg.
...................................................

Van Toorenburg, is onder meer woordvoerder Veiligheid & Justitie. In 2016 kwam ze regelmatig in het nieuws met haar inspanningen om (drugs)criminelen aan te pakken en jonge misdadigers weer op het rechte pad te krijgen. Ook zette ze het CDA cybercrime op de politieke agenda en pleitte ze voor meer middelen en mogelijkheden om dit te bestrijden. 

 Van Toorenburg: ''Dat ik in 2016 veel in het nieuws mocht zijn, heeft me in mijn werk als volksvertegenwoordiger enorm geholpen. Hierdoor kon ik Brabant extra op de kaart zetten in Den Haag. Dat was én is nog steeds hard nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om het bestrijden van criminaliteit, waar Brabant zwaar onder te lijden heeft.'