Hilversums Instituut 'Beeld+Geluid' met dependance in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2011 De kans is groot dat het Hilversumse instituut 'Beeld en Geluid' in Den  Bosch een dependance krijgt. Dat heeft burgemeester Rombouts meegedeeld. Diens info komt uit gesprekken in de aanloop naar de kandidatuur voor Europese Culturele Hoofdstad in 2018. Maar het Hilversumse instituut kiest met name voor Den Bosch door de organisatie van het Jeroen  Boschjaar in 2016.  Naast Den Bosch is overigens ook Eindhoven kandidaat.

Den Bosch denkt het gebouw van het SM's aan de Magistratenlaan/ Parallelweg te kunnen aanbieden, dat vrijkomt na de opening van het nieuwe Stedelijk Museum in de Mortelsteeg in 2012.

Het instituut is een documentatiecentrum, dat een groot archief van Nederlandse films, radio en tv-zendingen beheert en  workshops geeft over Beeld en Geluid. In haar dagelijks aanbod van activiteiten organiseert het - naast tentoonstellingen over aan Beeld en Geluid gerelateerde personen en/of onderwerpen - een 'Beeld en Geluid-experience' door het gebouw in het mediapark.