8 sept.2011: Grootste Bossche studentenfestival

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2011 | Gewijzigd op: 01-09-2011
Op donderdag 8 september vindt op de Markt het studentenfestival van Den Bosch plaats. De Markt is dan de meest hippe locatie van de stad voor het HBO Intro Festival. De duizenden studenten kunnen artiesten verwachten onder wie: de Indigo Mind, Broodje Kroket en de DJ’s La Fuente en Roog. Ook is er een informatiemarkt met een stormbaan en een voetbalkooi. 

Het door de studenten zelf georganiseerde HBO Intro Festival [17.00-23.00 uur] is in het leven geroepen om alle eerstejaarsstudenten van de drie hbo-instellingen, te weten Avans, Fontys en HAS, kennis te laten maken met elkaar en de stad.

Op 8 september 2011 komen duizenden HBO-studenten op de Markt  bijeen voor het jaarlijkse hippe introfestival.

Winnende studentenband
Voor het eerst heeft één van de optredende bands een directe band met het Bossche hoger onderwijs: de funky coverband Indigo Mind bestaat onder andere uit de Bossche derdejaarsstudenten  [Werktuigbouwkund+ Technische Bedrijfskunde]  Elma Veldhuizen en Alex Paauw. Zij wonnen op  de eerste editie van de Battle of the Bands de 1e prijs en verwierven daarmee een plaats tussen de fameuze artiesten die optreden op het festival.
4.000 studenten verwacht
Het jongerenfestival werkt samen met de stichting oneMen, dat op het festival t-shirts verkoopt voor het goede doel. Ook zullen, evenals vorig jaar, studenten Integrale Veiligheid helpen met de beveiliging van het festivalterrein in samenwerking met PPS Security. De organisatoren hopen op zo’n 4.000 studenten die op de festiviteiten af komen. ‘Dat zijn voornamelijk eerste jaars studenten, maar ook oudere jaars studenten.