Kraakactie Nieuwstraat 5

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2006  Zondagmorgen 8.00 uur heeft een groep jongeren de bovenwoning van Nieuwstraat 5-7 gekraakt. Maar er bestaat onduidelijkheid over de periode van leegstand van dit pand boven Fotosnelservice. De krakers beweren dat het al meer dan een jaar leeg staat en ongebruikt als woning. Eigenaresse Joep van Roy zegt dat er in de tussentijd verbouwingswerkzaamheden zijn verricht. Als dat laatste klopt kan ontruiming volgen. Maar de krakers schrijven in een persverklaring, dat zij de zaak overlaten aan de Officier van Justitie die uitsluitsel moet geven. Intussen spannen zij een rechtszaak aan, want volgens hen is het slopen van een muur geen woongebruik. 

De Nieuwstraat rond perceel nr. 5, dat zondagmorgen werd gekraakt in de situatie van maandagnamiddag 18.00 uur.
Het spandoek vermeldt: 'Woonstrijd gaat door'.
Nieuwstraat 5-7, waarvan de bovenwoning boven Fotosnelservice op zondagmorgen 3 september 2006 werd gekraakt.
Intussen maandagnamiddag 3 september 2006 is de politie gearriveerd.

foto's © paul kriele, 3 september 2006.
Enkele jongeren kijken over het randje van het dak van het pand van Joep van Roy dat door hen werd gebarricadeerd in afwachting van de komst van de politie. 
 

Maandag rond het middaguur kwam de politie polshoogte nemen en probeerr door overleg de kraakactie in te schatten. Drie jongeren zaten op de stoep in afwachting van de politie, maar ook omdat ze niet meer naar binnen konden. Zij vermoedden toen, dat de politie hen er uit gaat zetten.