Opening ziekenhuispand Nieuwstraat voor PamGene

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2003 Op 13 november 2003 is met enig uiterlijk vertoon het verbouwde pand Nieuwstraat 30 door Pamgene geopend. Pamgene is een Bosch technologiebedrijf. Dat maakt ondermeer de Pamstation 96, een apparaat dat Pharmaceutische fabrikanten helpt bij het produceren van medicijnen. Pamgene heeft ook apparatuur dat virussen of ziektebeelden kan onderscheiden. De herenhuizen in de Nieuwstraat, zoals bijv. het pand van jhr. Verheijen [nr 32.], en Tobacco op nummer 30, werden in de jaren vijftig ingenomen door dokters die verbonden waren aan de Godshuizen.

Het laatste herenhuis in het rijtje - gezien vanaf de Hinthamerstraat - is Nieuwstraat 30. Dat dokterspand is gelegen vlak voor de ingang poliklinieken van het GZG, is verhuurd aan Pamgene. 
foto© gerard monté, 15 november 2003.

De locatie Groot Ziekengasthuis van het Jeroen Bosch Ziekenhuis [JBZ] werd eerder door de directie van het JBZ afgestoten aan de combinatie IBG Vastgoedontwikkeling, HBG Vastgoed en Heijmans. Die combinatie bereidt de nieuwbouw voor van een nieuw woon- en winkelcentrum. De afbraak van het GZG, waarvan de bouw rond 1960 begon met Huize Bloemenkamp, zal naar verwachting na 2008 aanvangen.Die planning is afgestemd op de nieuwbouw op de locatie Willem Alexanderziekenhuis. [Geactualiseerd is de datum van opening mei 2011.]