Speelgoedzaak Otten van vader Jan naar zoon Frans

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2012 | Gewijzigd op: 08-05-2012
Otten speelgoed bestaat 55 jaar. Door dat feit pakt de vanouds bekendste Bossche speelgoedzaak een renovatie c.q. uitbreidingsproject op. Jan Otten die op 1 april 2012 70 jaar werd  draagt symbolisch de zaak over aan diens zoon Frans.
Tegelijk met een renovatie ondergaat de speelgoedzaak van vader en zoon Otten in de Nieuwstraat een uitbreiding. Het ernaast gelegen allerhande winkeltje wordt bij de grote speelgoedzaak getrokken.
De uitbreiding en de renovatie, die mede door 'Timmerwerken M&M' wordt uitgevoerd is een wissel op de toekomst, volgens Otten senior.
Dat karwei bestaat, behalve uit een geheel nieuwe  winkelinrichting waarbij de tussenmuur tussen de grote zaak en diens kleinere broertje wordt weggbroken uit een verbouwing van de eerste etage tot woonverblijf en het plaatsen van een geheel nieuwe kapconstructie. De voordeur van de bovenwoning wordt verplaatst van het huidige portiek naar de rechterzijde van het kleinere - Allerhande winkeltje'. Daarachter komt ook een nieuw trappenhuis, na de afbraak van het oude trappenhuis, die min of meer middin in het perceel is gesitueerd.  De nieuwe zaak krijgt ook een geheel nieuwe voorgevel.


Bij 55 jaar Otten speelgoed.
-Boven: Vader Jan Otten draagt, nu hij 70 [1 april 2012] is geworden, symbolisch de gerenoveerde zaak over aan zoon Frans.
-Rechts: Dakrenovatie in de Nieuwstraat:
'Als het dak niet deugt kan de rest ook niet goed functioneren,' aldus Otten sr.. Op het pand komt een geheel nieuwe dakconstructie.
De renovatie en verbouwing door Timmerwerken M& M bij Otten speelgoed in de Nieuwstraat.

foto's © paul kriele, 3 april 2007 en 3 mei 2012.